Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

14 savjeta djeci i mladima za sigurno korištenje interneta

Povodom Dana sigurnijeg interneta, koji je obilježen jučer, izdavačka kuća Alfa pripremila je plakat “Mudrost za virtualnu sigurnost” s 14 mudrosti koje ukazuju na probleme djece i mladih na internetu i nude rješenja.

Plakat će biti podijeljen svim osnovnim, područnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a u elektroničkom obliku možete ga preuzeti na Alfa Portalu.

“Mudrosti” za plakat osmislila je Nandi Plužarić, tekstopisac u Alfinom odjelu za kreativni razvoj, a vizualno ga je oblikovala grafička dizajnerica Edita Keškić.

“Potaknuti Prvim nacionalnim komparativnim istraživanjem o medijskim navikama i sigurnosti djece na internetu i ulaskom Alfe u digitalno obrazovanje odlučili smo izraditi plakat povodom Dana sigurnijeg interneta.  Iako potičemo korištenje tehnologije, znamo da ono mora biti racionalno te smo svjesni ponekih negativnosti i prijetnji na koje ovim plakatom želimo ukazati. Zato smo izradili plakat koji kroz 14 stiliziranih preporuka nudi savjete za sigurno ponašanje na internetu. Ozbiljna tema zapakirana je u simpatičnu formu, stihove u rimi, kako bi ju približili djeci”, objasnila je Nandi Plužarić.

http://www.medijskapismenost.hr/200-organizacija-sudjelovat-ce-obiljezavanju-dana-sigurnijeg-interneta/