U Glasgowu se održava Europsko prvenstvo u veslanju, a pred nama je bio iznimno uzbudljiv dan. Luka Radonić jutros se plasirao se finale lakih samaca, a braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlato u dvojcu bez kormilara.

Sinkovići su se u finale plasirali bez velikih problema, ostvarili su najbolje vrijeme polufinala (6:22.180), a to su potvrdili i danas sjajnim nastupom u finalnoj vožnji. Kao i obično, braća su krenula mirno, čuvala snagu i držala priključak.

Francuzi Vincent i Thibaut Onfroy bili su u vodstvu prva tri prolazna vremena, ali onda su hrvatski veslači odradili sjajan finiš i bez problema došli do novog velikog uspjeha.

Hrvatski dvojac je pobijedio u vremenu od 6:26.42 minuta, ispred francuske braće Valentina i Thephilea Onfroya (6:27.40) i Rumunja Vasilea Cozmiuca i Cipriana Tudose (6:29.39).

Sinkovići su u dvojcu na pariće osvojili sve što se osvojiti dalo, a onda su odlučili otići u sasvim novu disciplinu. No, i tu osvajaju medalje, lani su bili svjetski doprvaci, a sad su, eto, europski prvaci.