Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Danas počinju 53. “Vinkovačke jeseni”

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović danas služeno počinje velika manifestacija 53. “Vinkovačke jeseni” koje su organizirali Grad Vinkovci, ZAKUD i vinkovačke Novosti.

Program počinje u prijepodnevnim satima kada će u 10 sati gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić otvoriti na Slavonskom sokaku Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina. U isto vrijeme u Gradskom muzeju Vinkovci otvorit će se multimedijalni postav Etnologija Vinkovaca i okolice.

U glavnom šatoru Vinkovačkih jeseni u 18 sati i 30 minuta održat će se svečano otvorenje Folklornih večeri – Županijske smotre folklora. Smotru će otvoriti vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Nakon otvorenja od 19 sati održat će se Folklorne večeri na kojima će nastupiti preko 50 kulturno umjetničkih društava i ansambala. Prve folklorne večeri nastupit će 9 kulturno umjetničkih društava, a otvorit će ih nastup KUD-a “Ogranak seljačke sloge” iz Drenovaca.

Poslije toga u glavnom šatoru Vinkovačkih jeseni od 22 sata i 30 minuta je koncert popularnog pjevača Giuliana.Na maloj pozornici Slavonskog sokaka od 18 do 22 sata nastupit će Tamburaški sastav Slavonski sokak.

Izvor: Novosti.hr