Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović danas služeno počinje velika manifestacija 53. “Vinkovačke jeseni” koje su organizirali Grad Vinkovci, ZAKUD i vinkovačke Novosti.

Program počinje u prijepodnevnim satima kada će u 10 sati gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić otvoriti na Slavonskom sokaku Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina. U isto vrijeme u Gradskom muzeju Vinkovci otvorit će se multimedijalni postav Etnologija Vinkovaca i okolice.

U glavnom šatoru Vinkovačkih jeseni u 18 sati i 30 minuta održat će se svečano otvorenje Folklornih večeri – Županijske smotre folklora. Smotru će otvoriti vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Nakon otvorenja od 19 sati održat će se Folklorne večeri na kojima će nastupiti preko 50 kulturno umjetničkih društava i ansambala. Prve folklorne večeri nastupit će 9 kulturno umjetničkih društava, a otvorit će ih nastup KUD-a “Ogranak seljačke sloge” iz Drenovaca.

Poslije toga u glavnom šatoru Vinkovačkih jeseni od 22 sata i 30 minuta je koncert popularnog pjevača Giuliana.Na maloj pozornici Slavonskog sokaka od 18 do 22 sata nastupit će Tamburaški sastav Slavonski sokak.

Izvor: Novosti.hr