Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Digital4her: EK raspisala natječaj za tech startupove koje vode žene

U okviru inicijative Digital4her Europska komisija otvorila je natječan namijenjen tehnološkim startupima koje vode žene. Traži se 10 ženskih tehnoloških startupova u rastućoj fazi koji će se predstaviti ocjenjivačkom odboru u kojem su investitori i predstavnici startup programa.

Poziv je otvoren od 15. do 29. svibnja u ponoć, a odabrani startupovi bit će kontaktirani do 31. svibnja.

Digital4Her je dio inicijative kojom se promiče sudjelovanje žena u tehnološkom sektoru, što je dio napora ka jačanju gospodarstva i prevladavanju rodnih podjela unutar društva.

Kriteriji prihvatljivosti za startupove su sljedeći:

startup mora biti u vlasništvu ili suvlasništvu žene;
mora biti registriran u državi članici EU;
mora donositi inovativnu poslovnu ideju vezanu uz digitalne tehnologija (IoT, fin-tech, HPC, blockchain, AI, cyber-security, e-health i slično).
Startupovi će se ocjenjivati prema sljedećim kriterijima:

primljene investicije i nagrade
rast (veličina tržišta za njihov digitalni proizvod ili uslugu te trenutni financijski rezultati)
plan rasta (širenje na nova tržišta, proračunske prognoze)
zemljopisna uravnoteženost (predviđeno je samo jedno predstavljanje startupa po zemlji).
Deset odabranih startupa bit će pozvano na predstavljanje koje će se održati 18. lipnja u Bruxellesu.

Nagrade

Odabrani startupovi natjecat će se za sljedeće nagrade:

Sudjelovanje u “Mind the Bridge Startup School” u San Franciscu

Riječ je o četverotjednom edukacijskom programu – 3 tjedna aktivnosti u San Franciscu te tjedan dana u Londonu – koji je povezan s globalnim korporativnim klijentima zainteresiranima za tehnološke startupove. Već je potvrđeno sudjelovanje startupova iz Kuvajta, Bahreina, SAD-a i Europe. Nagrada će biti dodijeljena projektu u najnaprednijoj fazi razvoja.

Tjedan dana sudjelovanja u programu Soft-Landing, na lokaciji prema izboru koja odgovara razvojnim planovima startupa

Soft-landing je projekt koji povezuje ekosustav startupa i potiče njihov rast. S četiri glavna partnerska čvora u Berlinu, Parizu, Vilniusu i Zoetermeeru, te dva manja čvorišta u SAD-u i Indiji, Soft-Landing nudi startupovima tjedan dana stručne podrške i – opcionalno – dodatna tri tjedna mentorskog praćenja. Soft-Landing omogućava startupovima da istraže nova potencijalna tržišta, mentorsko vodstvo i podršku u poslovnom razvoju te izgradnju dugoročne mreže.

Sastanak s nordijskim poslovnim anđelima

Nordic Angel je konzorcij investitora i poslovnih anđela iz Finske, Danske, Norveške i Estonije. Privatni online sastanak bit će omogućen odabranom startupu u okviru Startup Includera, programa koji povezuje investitore i pokretače startupa. Odabrani startup dobit će od investitora povratnu informaciju o svom razvojnom planu, smjernice za pristup nordijskom tržištu i potencijalnim investitorima iz regije. Ova nagrada bit će dodijeljena startupu koji je trenutno u fazi prikupljanja sjemenskog kapitala, a ima globalni potencijal.

Dvije pozivnice za sudjelovanje na konferenciji PODIM 2019

PODIM je najveća i najutjecajnija startup konferencija u Jadransko-balkanskoj regiji. To je jedini događaj koji na istom mjestu jednom godišnje okuplja najuspješnije startupove iz regije, povezujući tako regionalni i globalni startup ekosustav. Konferencija okuplja više od osam stotina startupova, investitora, savjetnika i drugih dionika. PODIM je također vrlo efikasna platforma za investiranje u najperpektivnije regionalne startupove.

Dvije pozivnice za Tech Startup Day 2019

Tech Startup Day je vodeća belgijska startup konferencija koja u Bruxellesu okuplja pokretače startupa, investitore i korporativne predstavnike. U posljednja dva izdanja konferencija je ugostila izaslanstva iz nekoliko drugih europskih zemalja kako bi razmijenili iskustva.

Jedna pozivnica za Europasss

Europass je jedna od najvažnijih europskih koferencija posvećenih inovacijama i tehnološkim startupovima. Sudjelovanje na konferenciji je prilika za upoznavanje s investitorima, mentorima, potencijalnim klijentima i ostalim startupovima.

Troškove puta i smještaja za događanje u Bruxellesu 18. lipnja pokriva organizator, ali nagrađeni startupovi će sami pokriti troškove puta i smještaja prilikom sudjelovanja u edukacijskim programima ili na konferencijama.