Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Domaćinstvo se vratilo u našu školu

U ovoj školskoj godini počela je s radom nova skupina izvannastavnih aktivnosti u razrednoj nastavi – DOMAĆINSTVO. Velik interes iskazan je upisom u ovu skupinu, veselje i uzbuđenje predstavljanjem programa…
…u kojem se planira raditi na edukaciji i razvijanju temeljnih kompetencija u svakodnevnom životu.

Tek smo počeli, a već smo posadili začinsko bilje i složili kamenjar u školskom parku, napravili, tj. zamutili i ispekli svoju prvu palačinku… Cijelu smo školu zamirisali, a uzbuđenju i veselju nije bilo kraja, pa smo u zanosu skoro zakasnili na autobuse.

Planirane su zanimljive aktivnosti tijekom godine kojima se učenici vesele i željno ih iščekuju, poput serviranja svečanog stola, pravilna uporaba pribora za jelo, pečenje jednostavnoga kolača, osnove šivanja, sušenje čajeva, sjetva i sadnja salata i još mnogo lijepih akcija.

Svakoga tjedna nešto novo. Veselje i iščekivanje ne splašnjava.

U sklopu izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo učenici su uspješno izradili (i smazali) svoju prvu štrudlu, a naučili su i osnove veza te tako izradili vlastite inicijale.

Najveći nam je problem bio udjenuti konac u iglu, ali kad smo to svladali sve je ostalo išlo glatko.

Osnovnim bodom izvezli smo svoj inicijal koji smo sljedećih sati popunjavali. Naglasiti treba da su dečki vrlo zainteresirani i uspješni u radu. Svaki nam je sat prekratak i prebrzo prođe. Svi redovito nose dogovoreni pribor i s radošću dolaze, a ni prozivka nije potrebna. Budući da je broj prijavljenih veći od kompleta za razred, posuđuju se stoci iz susjednih učionica. Svi su na broju i redoviti.

Elena BRAJKOVIĆ, OŠ VLADIMIRA NAZORA, PAZIN/Skolskiportal.hr