Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskog sabora donio je odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2016. godinu. U okviru tih odluka dodijelio je godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti znanstvenicima Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dobitnici nagrade su prof.dr. sc. Vladimir Cini, prof. dr. sc. Jasna Horvat, doc. dr. sc. Josipa Mijoč, Ana Zrnić, mag. oec. Nagrada je dodijeljena skupini znanstvenika Ekonomskog fakulteta u Osijeku, osnivačima i voditeljima uspješnog projekta Kreativna riznica koja predstavlja prvi popularizacijski simpozij u Hrvatskoj.

Kreativna riznica besplatno je veliko događanje koje zajedničkim snagama organiziraju i provode visokoobrazovne javne institucije, neprofitni sektor i studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Državna nagrada za znanost dodijeljena je za Kreativnu riznicu 2016: Društveno odgovorna kreativnost, a prepoznata je kao inkubator znanja, ideja i praksi koja ostavlja djelatan trag u znanstvenom, kulturnom i gospodarskom životu.

Inovativni promišljeni ciljevi realiziraju se simpozijski u tri cjeline: a; stručna i znanstvena predavanja, b; kulturni i kreativni nastupi (kazališne predstave, izložbe, projekcije, predstavljanje knjiga, književni razgovori, koncerti), c; okrugli stolovi, tribine i radionice.

Čestitke organizatorima, volonterima, sudionicima i posjetiteljima.

Izvor: Efos.unios.hr