Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Frankovka iz Slavonije od sada se pije i na Karibima

Prvi puta u povijesti vina iz Hrvatske piju se na Karibima. Frankovka Feravina iz slavonskih Feričanaca doplovila je do otoka Curaçao i Bonaire.

Frankovka Dika i Frankovka Miraz Feravina piju se i na dalekim Karibima, priopćili su iz feričančkog Feravina.

Njihova vina od sada se mogu pronaći na Nizozemskim Antilima, otocima Curaçao i Bonaire, koji uz Arubu čine takozvanu skupinu ABC otoka. Na karipsko otočje Frankovka Feravina došla je preko nizozemskog uvoznika i distributera i njegovog karipskog partnera.

‘Raznolikost Hrvatske kao zemlje i hrvatskih vina ugodno je iznenadila karipskog uvoznika. Nakon degustacije s našim nizozemskim partnerom oduševile su ga naše Frankovke iz linije Dika i Miraz. Riječ je o uvozniku koji je na dalekim Karibima stavio naglasak na europska vina, osobito francuska, španjolska, portugalska i talijanska, a od sada i hrvatska. S obzirom da imamo partnera u Nizozemskoj proces smo pojednostavnili pa su Frankovke preko Rotterdama stigle u Curaçao. Vijest da se naša vina piju i na Karibima jako nas veseli, osobito kada je riječ o frankovki, sorti kojoj u našim vinogradima i podrumima poklanjamo iznimnu pozornost’, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Izvor: Tportal.hr