Nakon dugog lobiranja dobili smo tri milijuna dolara za istraživanje. Ulijetat ćemo u tropske oluje i pokušati naći njihov uzrok, kaže dr. Željka Fuchs, hrvatska znanstvenica s američkom adresom.

Opasnosti kod ulaska u oluju uvijek ima, ali strah traje kratko. Pripreme nas za sve uvjete koji nas mogu očekivati gore, priča nam hrvatska znanstvenica s adresom u SAD-u, dr. Željka Fuchs (43).

Njezin posao doista izgleda kao u filmu “Lovci na oluje”. Avioni, sonde, gomile skupe opreme, ali i adrenalina te stresa dio su njezina radnog dana. Na doktoratu u New Mexico Techu radila je na projektu EPIC, tijekom kojeg je letjela iznad Tihog oceana, koji je poznat po razornim olujama. Kasnije su se takva istraživanja samo nizala.

– Odlučila sam sa svojim mentorom s doktorata, Daveom Raymondom, voditi takav jedan projekt (OTREC). Nakon puno rada i lobiranja u Washingtonu dobili smo financiranje i sad je pred nama najveći projekt u našim životima rekla je Željka za 24 Sata.

Željka za olujama traga kako bi istražila nastanak ekstremnih vremenskih pojava, ali i kako bismo mogli preciznije znati prognozu vremena za danas, sutra ili za 10 dana.

– Želimo znati treba li navodnjavati, što saditi u koje vrijeme i gdje, što nas čeka u budućnosti, kakva vrsta poljoprivrede na kojoj lokaciji i slično – objašnjava Željka značajke projekta. Projekt počinje za manje od mjesec dana, a terenski dio, koji uključuje i 160 sati letenja, planiran je za 2019.

– Ovo ljeto idem operativno izvidjeti gdje nam je najbolje imati avion, jer projekt ima središte u Kostariki, otkud ćemo letjeti iznad Tihog oceana. U sklopu projekta letjet ćemo na visini od 15 kilometara, odakle ćemo bacati sonde koje će kroz tih 15 kilometara mjeriti temperaturu, tlak, vlagu i vjetar – kaže Željka za 24 sata.

Za puno razumijevanje konvekcije letimo na visini od 15 kilometara jer s te visine moramo bacati sonde koje kroz tih 15 kilometara mjere temperaturu, tlak, vlagu, vjetar… Kod bacanja sondi moramo biti pažljivi jer ispod nas ne smije biti putnički avion, a ako smo u zračnom prostoru druge države, oni nam trebaju dati dopuštenje – kaže Željka. U avionu često radi jogu, a ostatak posade sklekove jer im fali aktivnosti. – Svi se smijemo kretati po avionu i raditi s instrumentima dok god jedan iz grupe ima slušalice i vezu s pilotskom kabinom. Kad pilot kaže: ‘Vežite se’, mora se poslušati jer je tad situacija ozbiljna. Na puno je letova bilo poniranja, turbulencije kave su se prolijevale, no za nas nije bilo opasnosti dok smo bili zavezani. Problemi krenu ako se ne poštuju pravila – govori.

Željka se nakon doktorata u Americi vratila u Hrvatsku, sa željom da znanje prenese na studente u Hrvatskoj i motivira ih da zavole budući posao. Vremenom ju je želja za novim izazovima, ali i želja njezine djece, odvela nazad u Ameriku.

Izvor:24sata.hr
Foto: Privatni arhiv