Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Hrvatski košarkaši obnovit će bolnicu u Petrovoj. “Nismo tu, ali naše srce jest”

Igrači i stožer hrvatske košarkaške reprezentacije, svjesni teške situacije koju je u Hrvatskoj uzrokovala pandemija koronavirusa, a u Zagrebu i najjači potres u zadnjih 140 godina potres, odlučili su zajednički prikupiti sredstva za pomoć zdravstvu te za sanaciju štete u Petrovoj bolnici. Košarkaši su u tu svrhu uplatili nešto više od dva milijuna kuna, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama Košarkaškog saveza.

“Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb“, poručili su zajednički igrači i stožer reprezentacije.

U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stožera, no nitko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima.