U Las Vegasu je upravo završio prvi dan CES-a 2018, najvećeg svjetskg tehnološkog spaktakla na čijem najzanimljivijem dijelu nazvanom Eureka Park nastupa 900 najboljih startupa iz čitavog svijeta. Jedan od tih startupa je i hrvatski CircuitMess čiji je osnivač, 19-godišnji Karlovčanin Alber Gajšak, izlagački štand i putovanje u Ameriku osvojio pobjedom na Bugovom natjecanju startupa, Idea Knockoutu 2017.

Kako smo svi priželjkivali – za Alberta CES 2018 nije mogao početi bolje. Prvi gosti na štandu, čim su se vrata sajma otvorila, bili su skauti Amazona koji su se unaprijed detaljno informirali o njegovom proizvodu, DIY igraćoj konzoli MAKERbuino. Kratko i jasno – Amazon je zaintereserian za distribuciju MAKERbuina, kako na američkom tržištu, tako i šire. S Albertom su dogovorili prve korake koje je nužno napraviti da se takva suradnja ostvari i daljnje kontakte koji će se dogoditi odmah po završetku CES-a.

Tijekom dana na štand CircuitMessa dolazili su i brojni predstavnici američkih medija, pa je za očekivati da će Albert, polako, kao i u Hrvatskoj, postati i u SAD-u “zvijezda” tech industrije. Fantastičan nastup u Vegasu Albert odrađuje s ocem Zoranom, maestralno manevrirajući razgovorima sa zaintresiranim posjetiteljima, distributerima, pa i investitorima i proizvđačima.

Pred starijim i mlađim Gajšakom još su tri velika radna dana na CES-u, pa je za očekivati dodatne uspjehe MAKERbuina, no očigledno je da je pobjeda na Idea Knockoutu opravdana već u prvim minutama nastupa u Vegasu. Da bi izlagački štand i putovanje u Las Vegas za Alberta i tatu bili osigurani, zahvaliti valja generalnom pokrovitelju Idea Knockouta 2017, Hrvatskom Telekomu te sponzorima Samsungu, Zagrebačkoj banci, Algebri i Uberu koji se pobrinuo da se ova ekipa tijekom boravka u Americi vozi automobilima besplatno.

Izvor: Bug.hr; Foto: Bug.hr