Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

IN2 grupa preuzela zagrebačku tvrtku Pardus

Preuzimanjem većinskog udjela u zagrebačkoj softverskoj tvrtki Pardus, jedna od najvećih hrvatskih softverskih grupacija IN2 grupa nastavila je sa širenjem.

IN2 grupa trenutno zapošljava preko 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji u kojima ima ukupno 13 tvrtki.

Pardus ovim postaje 14. članica Grupe i njegovim preuzimanjem IN2 će proširiti svoj portfelj proizvoda, usluga i tehnologija, priopćio je IN2 u utorak. Pardus je poznat po softverskim rješenjima za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu profila DNK koja koriste pojedine policije. Ima veliko iskustvo u uporabi softverskih alata tvrtke Prolifics, koji su objedinjeni pod nazivom Panther. Ovim alatima izgrađeni su neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj.

Pardus je osnovan je 2001., a 2015. zapošljavao je 10 ljudi, ostvario 6,05 milijuna kuna prihoda i 1,40 milijuna kuna dobiti.
Što kažete na dronove koji mogu zaroniti pod vodu?

‘Drago mi je da je IN2 Grupa dobila novog člana. Vjerujem da će Pardus koristeći našu znatno veću prisutnost na regionalnom i globalnom tržištu poboljšati i proširiti svoju korisničku bazu. Logično je da će im grupni resursi i kompetencije pomoći u bržem i lakšem tehnološkom i funkcionalnom usavršavanju izuzetno kvalitetnih IT rješenja zbog kojih smo ih i preuzeli’, rekao je Ante Mandić, predsjednik Uprave IN2 grupe.

IN2 je osnovan 1992. i od tada bilježi kontinuiran rast u regiji organski i kupnjom drugih tvrtki. S preuzimanjem drugih tvrtki započeo je 2007. akvizicijama varaždinske Igee, zagrebačkog InfoOpusa i pulskog Grada. Četiri godine kasnije preuzima osječki Lab-net, a 2014. beogradsku Actaviju.

Izvor: Tportal.hr