Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Infosys otvorio ured u Karlovcu, zaposlili 100 inženjera

– Karlovac je prekrasan grad, kao i Dubrovnik u kojem sam nedavno bio i iznimno mi je drago da smo u Karlovcu otvorili podružnicu naše tvrtke piše Večernji List.

Suradnja s lokalnim stručnjacima dio je naše poslovne strategije, pa će tako i Razvojni centar u Karlovcu doprinijeti kvaliteti koju jamčimo globalnim klijentima, odnosno u ovom slučaju posebice onima u nordijskim zemljama. Naglasak poslovanja bit će na objedinjavanju usluga savjetovanja te informatičkih i inženjerskih vještina na područjima proizvodnje energije, projektiranja i razvoja velikih plinskih i turbina, digitalnih rješenja za usluge i održavanje te razvoju naprednih inženjerskih softverskih alat. Cilj nam je uvijek nastaviti s ulaganjima u razvoju stručnih centara diljem svijeta i ta zapošljavanjem lokalnih stručnjaka te širenjem tih centara, pa smo zainteresirani i za partnerstva s lokalnim akademskim institucijama. Ovdje želimo surađivati s klijentima na zajedničkim inovacijama te poboljšati partnerski ekosustav kako bi razvijali kvalificirane zaposlenike za osmišljavanje usluga nove generacije – kazao je Ravi Kumar S., potpredsjednik i zamjenik glavnog operativnog direktora u Infosysu na otvorenju ureda tvrtke u Karlovcu.

Zaposlili su stotinjak inženjera koji su nekada radili u karlovačkom Alstomu, a nakon preuzimanja General Electrica, dio inženjera, visokoobrazovanih stručnjak,a postali su višak u GE-u. No, Infosys je još lani u srpnju zaposlio karlovačke stručnjaka i otvorio karlovačku podružnicu, prvi u Hrvatskoj. Infosys, inače, ima 200.000 zaposlenih ljudi i godišnji prihod od 10,2 milijarde dolara prihoda.

Po riječima Ravi Kumara, tvrtka ima plan širiti se te do 2020. godine zaposliti dvostruko više ljudi. Inače, Infosys ima klijente u više od 50 zemalja svijeta, a svojim klijentima omogućavaju osmišljavanje i provođenje strategije za digitalnu transformaciju.

Izvor: Večernji List