1.  Ivana suvlasnica ste obiteljske tvrtke Nova Furca iz Osijeka i bavite se proizvodnjom i distribucijom hrane. Možete li se ukratko predstaviti i naše čitatelje upoznati s vašom tvrtkom i s čime se sve točno bavite?

Nova furca d.o.o. je obiteljska tvrtka u suvlasništvu moga brata i mene . Otac je osnovao firmu te smo nakon njegove smrti brat i ja nastavili s poslovanjem. Tvrtka se bavi cateringom u smislu organizacije toplog obroka firmama, dostave toplog obroka vrtićima i školama te organizacijom različitih (velikih i malih)  evenata ( obiteljske – pričest, krizma, karmine, vjenčanje) ili poslovne ( EU radionice, otvaranje poslovnih ureda, novih proizvod ili proizvodnih linija, božićnih domjenaka i slično).

U sastavu naše tvrtke su catering Bugarin, prenoćište Helena (kapacitet od 80-tak ležajeva), dvorana Bells i restoran Prehrana.

2.  Kako funkcionirate kao tim u obiteljskom biznisu koji ima dugu tradiciju ?

Vjerujem da smo uspjeli stvoriti i njegovati obiteljski odnos i pristup i prema radu i međusobno svi mi zajedno s djelatnicima, klijentima i dugogodišnjim dobavljačima.

Vrlo neformalno okruženje, politika otvorenih vrata, timski pristup prema svim našim velikim i malim projektima su dio karakteristika koji nas obilježava.

3.  Koliko imate trenutno zaposlenih i kako se snalazite s obzirom na tržišne neprilike i nedostatak kvalitetne radne snage u vašoj branši?

Trenutno brojimo 34 djelatnika. Zamijetili smo nedostatak od minimalno 5 osoba (kuhinja, prodaja, konobari, vozači) – ali u smislu gotovih i izgrađenih profesionalaca u svom poslu. Mi smo firma koja djeluje isključivo lokalno te nam je vidljiv negativan učinak odlaska ljudi iz grada, slabija platežna moć te nedostatak kvalitetne radne snage. Sezona dodatno pogoršava stanje na tržištu rada kao i nepovoljni zakonski okviri u odnosu na sezonski rad.
Snalazimo se tako što se oslanjamo na vlastite snage iako je sve teže i sve iscrpljujuće za sve kolege.

4.  Kakav odnos imate s vašim ljudima, kako ih pronalazite, kako ih motivirate i kako ih uspijevate zadržati.

Njegujemo prijateljski odnos s djelatnicima, vrlo blizak i neformalan. Mala smo firma gdje svakodnevno svi imamo manje-više slične probleme, a svi nastojimo zaraditi i preživjeti te se nadamo bojim i lakšim uvjetima odnosno rasterećenjima- kako za djelatnike tako i za poslodavce. Ljude uglavnom nalazimo uz pomoć kolega iz naše branše ili naših međusobnih kontakata i iskustva s terena.

5.  Bili ste gošća i primjer dobre prakse na 27. po redu instant radionici uz čaj „Use the time for tea“ upravo na temu „Kako privući i zadržati dobrog zaposlenika?“ Kakvo iskustvo nosite sa te radionice?

Vrlo pozitivno i produktivno ozračje. Smatram da je dobro ponekad izaći iz svojih okvira i poslušati tuđa iskustva kako bi nadogradili samog sebe. Volim radionice koje su kraće i sadržajne sa konkretnim iskustvima i raspravama.

6.  Imate li neke organizacijske rituale i koliko ulažete u edukaciju vlastitih zaposlenika?

Svakodnevno nastojim sjesti s kolegama bar 10 – 15 min (brat ili ja). U edukaciju na žalost do sada nismo ulagali, ali nam je svakako plan na kojem trenutno radimo.

7.  Proslavljate li uspjeh sa svojim timom i kako?

Da. U početnim godina zajedničkom večerom što se nije pokazalo najboljim rješenjem. Tijekom godine muški dio se okuplja oko nogometnih utakmica. Prošle godine smo probali kao tvrtka nešto novo – kuglanje kao aktivana rekreacija i bilo je vrlo dobro.

Na tragu toga ćemo nastojati i obilježavati velike datume.

Što se tiče malih pobjeda – minimalno 2 – 3 puta tjedno sjednemo svi zajedno i uz razgovor  prokomentiramo tekući učinak.

8.  Gdje se vidite u bližoj budućnosti? Hoćete li proširivati proizvodnju, zapošljavati nove ljude ili pak smanjivati?

Uvijek postoji mogućnost za neke nove ideje koje mogu značiti proširenje ili preustroj usluga/proizvoda. Zapošljavanje novih kadrova nam je trenutno prioritet kao i obnova infrastrukture.

9.  Koja je vaša životna misao vodilja?

Moja životna misao je da su dvije glave pametnije od jedne, a i treća glava ponekad otvori vidike. Mislim da smo svi bitni u proizvodnom lancu i da svatko treba i mora svoj posao što bolje odraditi. A kako svoj posao radimo mi u lancu – svima nam je tržište/ klijent test.

10.  Poruka mogućim budućim zaposlenicima vaše tvrtke za kraj …..

Mislim da smo dobar tim što omogućava svima lakše obavljanje zajedničkih aktivnosti.

Hvala 😊

urednica portala samopozitivno.com Mara Majstorović