Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Konzum zapošljava na raznim pozicijama: Nude veće uskrsnice nego lani i još jednu novčanu pogodnost

I dalje se najviše prodaju konzervirana hrana, sredstva za čišćenje i higijenu, potvrdili su za 24 sata iz Konzuma. Zbog velike količine posla, njihovih 11.000 radnika organiziralo se u smjenski rad, rade maksimalnim kapacitetima i – traže nove radnike.

– I neprestano smo otvoreni za zapošljavanje novih kolega na različitim pozicijama, osobito u maloprodaji i logistici – kažu u Konzumu i upućuju nezaposlene da više informacija potraže na njihovim stranicama pod pojmom ‘karijere’. Želeći privući nove radnike, navode kako će veće uskrsnice nego lani i da će za prethodni rad dati nagradu od 15 posto po satu.

U Sparu također traže nove zaposlenike, a kao dodatnu mjeru zaštite počeli su u trgovinama postavljati zaštitne pregrade od pleksiglasa koje postavljaju na blagajnama, na info putovima i na kioscima.

Prve takve zaštite stavit će u velikim trgovinama u Zagrebu, a onda i u druge trgovine.

S obzirom na golemi pritisak na proizvođački sektor, provjerili smo imaju li oni potrebu za zapošljavanjem novih radnika I njihov je odgovor da zasad rade s punim kapacitetom, ali da još nemaju potrebe za tim. A proizvodnja je u pojedinim granama zaista drastično porasla.