Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Malena Tonka iz Splita zvijezda Svjetskog prvenstva za pse

U New Yorku se od 9. do 11. veljače po 144. put održala najprestižnija svjetska izložba pasa na kojemu su se i ove godine natjecali najljepši predstavnici svojih pasmina.

Kako je predsjednik Westminster kinološkog kluba Chat Reynders izjavio medijima, ove je godine na toj velikoj izložbi sudjelovalo 2500 pasa pristiglih iz cijele Amerike i još 14 zemalja, a među njima, kako su izvijestili tamošnji mediji i Hrvatska je imala svoga predstavnika.

Naše boje na toj velikoj manifestaciji branila je malena kujica pomeranka Tonka iz Splita, koja je ne samo prošla rigoroznu selekciju i plasirala se na to ‘svjetsko prvenstvo uzgajivača pasa’ kakvim se smatra Westminster Kennel Club, nego je izabrana među sedam najljepših svoje pasmine. Inače Tonka je na ovo natjecanje bila ušla kao American Grand Champion. I ne samo to, Tonka je bila toliko simpatična novinarima da su je snimili i u reportaži sa izložbe, u nekoliko navrata objavili u vijestima na CBS 2 kanalu.

Kako se može vidjeti u službenim podacima objavljenom na stranicama izložbe, Romlay Royal Tornado kako je Tonkino službeno ime, stara je dvije godine i tri mjeseca, a njena vlasnica je Tina Romić Žutelija, koja se prema onome što se može vidjeti na društvenim mrežama osim uzgojem bavi i šišanjem pomeranaca.

Pomeranci su mala pasmina, velike i meke dlake, spadaju u kategoriju psa za igru (toy dog). U posljednje vrijeme im je naglo skočila popularnost, postali su must have. Svaka influencerica koja drži do sebe i kod nas i vani objavila je najmanje jednu fotografiju sa simpatičnim pom dog, to je sada in.

Tonku možete vidjeti na 1:48…


 
Izvor: Jutarnji.hr