U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Ivana Domca Vinkovci, 5. prosinca 2017. godine obilježen je Međunarodni dan volontera zanimljivim programom pod nazivom: „Volontiraj i zavladaj svijetom“ koji je uz podršku ravnatelja prof. Mate Džalte organizirala prof. Ivana Piperković, koja je i sama dugo godina bila članica Mladeži Crvenog križa Vinkovci, a kao profesorica ekonomskih predmeta veliku pažnju posvećuje društveno odgovornom poduzetništvu i motiviranju učenika za humanitarni rad.

Program je osmišljen kao predstavljanje aktivnosti volontera i umrežavanje humanitarnih udruga: Društva „Hrvatska žena“, „Mladi protiv gladi“ – Socijalna samoposluga, Udruge „Bubamara“, „Vjera i svjetlo“ i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Program su pred više od 150 učenika Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca obogatili članovi školskog tamburaškog sastava „Kanovačka zvona“ pod vodstvom prof. Jelice Piperković, koja i sama na razne načine volontira, kako kaže, „90% svog života“.

Ni ovoga puta nije izostao humanitarni doprinos, pa je predstavnicima Socijalne samoposluge i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci simbolično predana vrijedna donacija hrane, koju će već sutra preuzeti i podijeliti našim sugrađanima u potrebi.

Ivana Piperković je rekla da nam je cilj motivirati mlade da u svoje slobodno vrijeme pomažu, jer samo nesebičnim davanjem postajemo bolje društvo i zaključila izrekom: „Volonteri nisu plaćeni zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi !“.