– U poslovnoj zoni Podi imamo nekoliko novih investicija, a posebno veseli to što očekujemo oko stotinu novih radnih mjesta!

Najveći svjetski proizvođač eteričnih ulja, američki Young Living, u zoni Podi zapad gradi objekt od 14.500 četvornih metara. Kako piše lokalni.hr, ova velika investicija će u sljedećoj godini donijeti barem 100 novih radnih mjesta – kaže Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Dovršetak prometnica

– Da bismo mogli primiti ovog važnog investitora, kao i jednako važan novi objekt Županijskih cesta, položili smo nove energetske kabele u zoni Podi zapad, te izgradili novu trafostanicu Podi 36. Pokrenuli smo postupak javne nabave za dovršetak prometnica u Podima zapad u vrijednosti od 2 milijuna kuna – kaže Bosančić. Osim Young Livinga, investitor Sistemtehnik će na parceli od 6000 četvornih metara graditi tvornicu za proizvodnju dijelova za farmaceutsku industriju, a Ljekarna splitsko-dalmatinske županije ulaže gotovo 70 milijuna kuna u izgradnju mini tvornice lijekova.

Lesnina je pri kraju s pripremama za izgradnju aneksa od više od 15.000 četvornih metara. Objekt Orbika se također proširuje te tamo očekuju bar četiri nove tvrtke. Ali ni to nisu jedine investicije u Dugopolju.
Počeli su radovi na izgradnji Centra za posjetitelje splitsko-dalmatinske županije. 
– Ova investicija od 11 milijuna kuna cijeloj će Dalmatinskoj zagori omogućiti turistički preporod tako što će biti središnje mjesto za prezentaciju svih bogatstava koje zagora može ponuditi – kaže Bosančić.