Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice za informiranje potencijalno zainteresiranih prijavitelja.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike 8. svibnja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina). Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Specifičnog cilja 4b2 Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja OIE u uslužnom sektoru (turizam, trgovina) Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 76 milijuna kuna. Otvoreni Poziv namijenjen je poduzećima registriranim za djelatnosti u turizma i trgovini. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 220 tisuća kuna, dok je najviši iznos 13 milijuna kuna.

Pozivom se želi poduprijeti smanjenje potrošnje isporučene energije u poduzećima registriranima za obavljanje djelatnosti turizma i/ili trgovine, provedbom aktivnosti (mjera) energetske učinkovitosti i/ili aktivnosti (mjera) za korištenje obnovljivih izvora energije koje energetski troškovnoj cjelini poduzeća donose smanjenje potrošnje isporučene energije od minimalno 20 posto u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prijave na Poziv zaprimaju se od 15. lipnja do 21. rujna.

Detalji o pozivu i dokumentacija za prijavu dostupni su ovdje.

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike organizira informativne radionice na kojima mogu sudjelovati svi potencijalni prijavitelji kako slijedi:

  1. Zagreb, 17. svibnja u 12 sati
  2. Rijeka, 22. svibnja u 12 sati
  3. Pula, 23. svibnja u 10 sati
  4. Osijek, 5. lipnja u 10 sati
  5. Varaždin, 6. lipnja u 11 sati
  6. Dubrovnik, 11. lipnja u 10 sati
  7. Split, 12. lipnja u 12 sati
  8. Šibenik, 13. lipnja u 10 sati
  9. Zadar, 14. lipnja u 12 sati

Program radionice održane u Zagrebu nalazi se ovdje. Prezentacija s radionice dostupna je ovdje.

Prijavni obrasci za ostale radionice dostupni su na web-stranicama županijskih komora u kojima se radionice organiziraju preko gore navedenih poveznica.