Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Osijek, Erdut i Kopački rit među 20 najljepših mjesta po izboru CNN-a

Portal američke news kuće CNN.com na naslovnici podrubrike Travel (putovanja) objavio je fotogaleriju “20 najljepših mjesta Hrvatske”. U izboru se našli i grad Osijek, Kopački rit i Erdut.

Na samom početku galerije koju je CNN napravio u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom čitateljima se sugerira da zaborave na “Game of Thrones” (popularni TV serijal “Igre prijestolja”) i upućuje ih se da izmišljena kraljevstva mogu istraživati i bez mačeva i spletkarenja, jer je velik dio te hit serije sniman i na nekoliko lokacija u Hrvatskoj. To je ujedno još jedna promocija Hrvatske vezana za tu seriju, čija nova sezona s prikazivanje kreće ovih dana.

Za Osijek posebno ističu Župnu crkve sv. Petra i Pavla kao prepoznatljivu znamenitost grada. Facinirali su ih i erdutski vinogradi te ljepota Kopačkog rita i bogatvo faune.

U ostatku izbora našli su se još i Nacionalni park Sjeverni Velebit, Veli Rat na Dugom otoku, dvorac Trakošćan, Motovun, Nacionalni parka Plitvička jezera, zadarski Pozdrav suncu, pulska Arena, Zlatni rat, dubrovačka tvrđava sv. Ivan, Rovinja, HNK u Zagrebu, špilja Feštinsko kraljevstvo, kutjevački vinski podrum, Trogir, Dubovac, splitska katedrala sv. Duje i šibenska Katedrala sv. Jakova.

Izvor: SiB.hr