Tridesetak kreveta male turističke oaze u Lici, Linden Tree Retreat&Rancha, od proljeća do jeseni praktički je puno. Gosti su uglavnom iz zapadne Europe, ali i iz Amerike i Australije, na odmoru se šeću, jašu, idu na kanuing, jedu zdravo, a o njima se brine dvadesetak zaposlenih. Domaći mahom stižu kao poslovne grupe, a ranč čak i zimi prima goste.

Pritom je sve, reći će vlasnik i povratnik iz Amerike Bruce Jerković, počelo slučajno. – Supruga i ja smo iz gradova, a u Liku smo stigli jer smo htjeli zdraviji život i prirodniji kontakt sa samima sobom. Kad smo spoznali kako, htjeli smo to podijeliti s drugima. Zarada nije bila cilj, ali naš je način života spontano prerastao u biznis – kaže B. Jerković, čiji je ranč na Forumu obiteljskog smještaja osvojio nagradu kao najbolji u nas. Iznajmljivače je na njihovu skupu pohvalio i ministar Gari Cappelli:

– To što imamo hotele, kampove i brojni obiteljski smještaj čini nas drukčijima od konkurenata. Tu raznolikost moramo zadržati, ali i ulagati u kvalitetu i sadržaje. Čak 20-ak posto manje gostiju dolazi nam samo radi sunca i mora. Iznajmljivačima ćemo pomoći povoljnim kreditima HBOR-a, a za mnoge će biti rješenje i udruživanje u tzv. difuzne hotele, sa zajedničkim recepcijama, wellnessom ili sl.

Izvor: Vecernji.jr