Strukovna škola Vukovar sudjelovala je na nagradnom natječaju „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” koji je organiziralo Ministarstvo turizma u sklopu Dana poslova u turizmu, a koji je bio namijenjen srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i visokim učilištima s programima iz područja turizma i ugostiteljstva.

Cilj je natječaja bila promocija ugostiteljskih i turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog resora koji pruža mogućnost zapošljavanja, a mogli su se prijaviti projekti s temama poticanja mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

„Strukovna škola Vukovar na ovome je natječaju svojim projektom pod nazivom „Rezerviraj uspješnu karijeru” osvojila prvu nagradu – 25.000.00 kn s namjerom studijskog posjeta kulinarskom centru u Baskiji,” rekla je Sara Belec mentorica Vuturisti tima objašnjavajući kako projekt obuhvaća izradu promotivnog videa svih strukovnih zanimanja obrazovnog sektora Ugostiteljstvo i turizam u 2D i 3D obliku u svrhu prezentacije ugostiteljskih zanimanja u osnovnim školama, izradu brošura i tematskog štanda na sajmovima.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je pobjednički tim – Vuturisti te im čestitao na osvojenoj nagradi.

„Na razini grada Vukovara turizam doživljava ekspanziju tako da je ideja za koju je ovaj mladi tim nagrađen dokaz upravo aktivaciji turističke djelatnosti u našem gradu. Naravno, u promociji Vukovara, ali i turističko-ugostiteljskih zanimanja, ovaj nagrađeni projekt ima veliki značaj,” rekao je gradonačelnik Penava.

Projekt je rezultat uspješne suradnje učenica trećeg razreda usmjerenja turističko hotelijerski komercijalist Mirte Magoč, Kristine Koh i Sandre Radić s mentoricom Sarom Belec. Osim tima Vuturisti, koji je nositelj osvojene nagrade, u izradi i provođenju prijave na javni natječaj su sudjelovali i nastavnice Branka Škarica, Tajana Matanović i Biljana Hečimović-Apčag te tajnik škole David Vlajčić.

Izvor: Vukovar.hr