Nacionalni servis vijesti lokalne samouprave, internetski portal Lokalna Hrvatska tradicionalno svake dvije godine dodjeljuje priznanje jedinicama lokalne samouprave s najvećim brojem objava na web portalu te je za period od 2017. do 2019. godine, Gradu Puli ponovno pripala Zlatna plaketa u kategoriji gradovi.

Plaketa Lokalna Hrvatska dodjeljuje se u tri kategorije: općine, gradovi i županije te je osim u kategoriji gradova po broju prenesenih informacija, Grad Pula prvi i u sveukupnom zbroju objava, a Zlatnu je plaketu Grad Pula osvojio i prethodnom razdoblju od 2015. do 2017. godine.

„Intencija je Grada Pule uvijek maksimalno otvoreno informirati građane o svim važnim projektima, aktivnostima, manifestacijama i općenito novostima koje provodimo i često smo upravo zbog takvog pristupa, prepoznati kao jedna od najotvorenijih i najtransparentnijih gradskih uprava. To je naprosto naše opredjeljenje i sustavno radimo na tome da građanima kroz razne kanale komunikacije koje pruža moderna tehnologija približimo rad Gradske uprave, a na tome ćemo sigurno i dalje ustrajati“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Izvor: Grad Pula