Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Radionica za poduzetnice u Osijeku

Udruga za razvoj poduzetništva „Perspektiva“ iz Lipika održat će motivacijsku radionicu u srijedu, 20. lipnja, u suradnji s partnerima projekta Regionalnom razvojnom agencijom (RRA) Slavonije i Baranje, Agencijom za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. koja će predstaviti svoj projekt Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012), te Upravnim odjelom za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije kako bi predstavili ženama poduzetnicama projekt „Ženska perspektiva“. Radionica će se održati u Osijeku, u sjedištu RRA Slavonije i Baranje, na adresi S. Radića 4, s početkom u 11 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Projektom se želi potaknuti poduzetnički potencijal žena te im pomoći da iz proizvođača za vlastite potrebe izrastu u komercijalne proizvođače, usvoje tržišna razmišljanja, poduzetničke i socijalne vještine za uspješno poslovanje te postignu uvjete za korištenje mjera iz Programa ruralnog razvoja.

Poziv je otvoren za sve zainteresirane poduzetnice iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. Namijenjen je ženama koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom, agroturizmom te izradom suvenira i raznih rukotvorina.

„Pozivamo poduzetnice da nam se priključe na radionicama kako bi im predstavili program koji im uz edukacijske radionice omogućuje i studijsko putovanje u Istru i rad s uspješnim udruženim istarskim poduzetnicama, mentorski rad stručnijih savjetnika te u konačnici promocija njihovih proizvoda. Naša želja je pomoći im u daljnjem radu, napretku i u osiguravanju bolje budućnosti za sebe i svoju obitelj“, rekao je Tomislav Lneniček, predsjednik udruge „Perspektiva“.

Studijskim putovanjem u Istru u listopadu ove godine, slavonske poduzetnice će učiti iz najboljih primjera istarskih poduzetnica, njihove poslovne povezanosti u vidu zajedničke prodaje i promocije svojih proizvoda, a sličan model primijeniti i u plasiranju i razvoju svojih proizvoda. Želimo da naše kandidatkinje osobno dožive to iskustvo“, rekla je Dragica Karajić, voditeljica projekta „Ženska perspektiva“.

Prijave na natječaj mogu se predati putem e-maila na prijava@perspektiva.hr ili poštom Udruzi za razvoj poduzetništva „Perspektiva“, Vukovarska avenija 10/6, 34551 Lipik, uz napomenu „Prijava za sudjelovanje u projektu Ženska perspektiva“. Izabrane poduzetnice bit će pozvane za sudjelovanje u projektu i potpisivanje ugovora o suradnji.

U okviru motivacijske radionice Agencija za održiv razvoj Općine Anunovac-RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva predstavit će projekt

Sve o projektu „Ženska perspektiva” detaljnije se nalazi na www.perspektiva.hr.