Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Rimac nadmašio dm i Deichmann

Na svečanoj dodjeli nagrada ”Najbolji poslodavac”, u sklopu konferencije Udruge U4HR i Lidera: ”Employee Engagement & Retention – Privuci i zadrži” MojPosao dodijelio je nagrade poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u Istraživanju zadovoljstva zaposlenika.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika portal MojPosao provodi već 12 godina. Riječ je o anonimnom istraživanju koje se provodi među zaposlenicima tvrtki koje sudjeluju u istraživanju, s ciljem utvrđivanja u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj.

Najboljim poslodavcima proglašeni su Rimac automobili, DHL i Mediatoolkit.

Najbolji poslodavci u 2018. u kategoriji velikih tvrtki su:

Rimac automobili
dm-drogerie markt
Deichmann

U kategoriji srednji tvrtki najbolji poslodavci su:

DHL
Infinum
Nova Rent a car

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2018. godinu su:
Mediatoolkit
Integracija od-do
Syskit

Posvećenost poslu, izazovnost radnih zadataka i međuljudski odnosi dobili najviše ocjene ispitanika
Ove godine u istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 86 tvrtki (44 % malih, 42 % srednjih i 14 % velikih), a istraživanje je provedeno na 6700 zaposlenika (53 % muškaraca i 47 % žena), ponajviše u tvrtkama iz IT sektora, proizvodnje, usluga i trgovine.

Ukupna ocjena svih tvrtki koje su ove godine sudjelovale u istraživanju je 3,135 (od mogućih 4).

Ispitanici su najbolje ocjene dali u kategorijama: Posvećenost poslu, Izazovnost radnih zadataka te Međuljudski odnosi, dok su najlošije ocijenjene kategorije Uključenost u donošenje odluka i Organizacija rada.

Istraživanjem se mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihova motivacija da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade. Ovogodišnji rezultati pokazuju da je angažirano 24 % zaposlenika, dok njih 68 % nije angažirano. Nemotivirano je 8 % zaposlenika.