Tvrtka Rimac automobili danas će na auto showu u Ženevi, jednom od najvećih i najpoznatijih na svijetu, predstaviti svoj dugoočekivani električni automobili Rimac Concept Two.

Riječ je o nasljedniku Rimčevog Concepta One, električnog hiper-automobila s 1088 konjskih snaga kojeg su nahvalili mnogi svjetski auto-magazini, a koji je oduševio i Jeremyja Clarksona, voditelja globalno popularne emisije o automobilima The Grand Tour.

Mate Rimac je predstavljanje autombila danas najavio i na svojem Facebooku profilu fotografijom prekrivenog Concepta Two i porukom “Spremni smo za veliki dan”.

We’re ready for the big day.

Posted by Mate Rimac on Montag, 5. März 2018

Prema zasad dostupnim podacima, Concept Two bit će znatno jači, a vjerojatno i brži automobil od Concepta One koji do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi. Tako je jučer Rimac otkrio da će novi električni hiper-automobil imati čak 1914 konjskih snaga, a prema navodima uglednog Autocara bit će opremljen baterijom kapaciteta 120 kWh. Do 60 milja na sat, to jest 96/km/h, novi bi automobil trebao ubrzavati za nevjerojatnih 1,85 sekundi, ako je suditi prema zadnjoj objavi koju je stavljena na Facebooku tvrtke Rimac Autombili.

Kako je ranije pisao Auto Klub, Concept Two će imati četvrtu razinu autonomne vožnje, što znači da vozilo može samostalno voziti bez potrebe za intervencijom vozača, odnosno u slučaju izostanka ljudske intervencije vozilo intervenira samostalno.

Predstavljanje Concept Two očekuje se oko 14:30, a mi ćemo premijeru novog automobila pratiti uživo.