Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Školarci iz Rakitovca sakupili najviše papira

Osnovnoškolci iz Rakitovca sakupili su 270,80 kilograma staroga papira po učeniku i time prestigli sve druge škole.

Najosvještenijim građanima, barem kada je riječ o okolišu, pokazali su se najmlađi. Tako su učenici iz 46 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije tijekom prošle školske godine prikupili 131.442 kilograma staroga papira i tako spasili 2620 stabala.

Najveći doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji dali su školarci iz područne škole Rakitovac budući da su po učeniku uspjeli skupiti 270,80 kilograma papira. Prate ih učenici PŠ Donja Kupčina u Pisarovini, koja je bila domaćin današnje nagrade i u kojoj je prikupljeno 151,52 kilograma po učeniku.

Velik doprinos prikupljanju više od 131 tone papira dale su i PŠ Buševec u Vukovini s 123,75 kilograma po učeniku, PŠ Dubranec sa 100,73 kilograma te PŠ Pojatno s 90,89 kilograma po učeniku. Najvredniji mali reciklatori svojoj su školi osigurali poklon-pakete informatičke opreme koji uključuju interaktivne pametne ploče, projektore, pripadajuću opremu i softvere, a koje im je uručio župan Stjepan Kožić.

– Odnos prema otpadu i prirodi ovisi o ponašanju svakog pojedinca, a obrazovne institucije, osobito ove osnovnoškolske, imaju ključnu ulogu u razvoju i poticanju ekološke svijesti kod mladih – zaključio je Kožić.

Izvor: Lokalni.hr