Nakon što je u utorak na ženevskom autoshowu predstavljen najsnažniji električni hiper-automobil na svijetu, Rimac C_Two, reakcije se ne stišavaju. Rimčeva nova jurilica nestvarnih performansi ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, a oslobađajući gotovo 1914 konjskih snaga, do stotke ubrzava za 1,97 sekundi. Također, s jednim punjenjem baterije prelazi čak 650 kilometara. Planirana je proizvodnja od 150 primjeraka, a za svaki prodani primjerak, Rimac će u džep spremiti 1,7 milijuna eura.

„I to zaslužuje”, slaže se ekipa iz Top Geara, „ovaj automobil je snažan, brz, jednim punjenjem prelazi više, a uz to je i užasno pametan i lijep”. Uz nevjerojatne performanse koje ovaj hiper-automobil postiže tu je i tehnologija. Zastrašujuća tehnologija. Snaga računala ugrađenog u automobil jednaka je snazi 22 Macbook Pro-a. U automobil se ulazi bez ključa jer se vrata otvaraju pomoću tehnologije „prepoznavanja lica”. Također, prepoznaje i raspoloženje. Ako je vozač razdražljiv, automobil će pustiti umirujuću glazbu. „Korisna opcija, smatra ekipa Top Geara, pogotovo u automobilu s 2000 konjskih snaga”.

„Od 0-100 postiže brže nego što vama treba da pročitate ovaj naslov”, najavio je The Verge. Ipak, upozoravaju, ovim brojkama treba prići s dozom zdravog skepticizma. Ove su specifikacije apstraktne, a apstrakcija može biti opasna. Samo pitajte Richarda Hammonda, piše The Verge u tekstu koji se bavi Rimcem C_Two.

Međutim, ovo “nesretno naslijeđe” Rimac može napokon ostaviti iza sebe, kažu na Jalopniku. C_Two neće trebati dodatnu marketinšku pomoć jer će još dugo samostalno plijeniti naslovnice. Razlog je sasvim jednostavan. Rimčev automobil po nekim performansama je preskočio Bugatti Chiron koji je trenutno najbrži super-automobil na svijetu.

Također, smatra Yahoo finance, Rimac je precizno izračunao specifikacije novog C_Two tako da nadmaši novu generaciju Tesla Roadstera. Najavljenom Roadsteru od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) potrebno je 1,9 sekundi, a Rimčevom hiper-automobilu 1,85.

Rimac Automobili

Prošli model, Concept_One, koji je Rimca stavio na globalnu mapu prozvođača električnih automobila proizveden je u samo osam primjeraka. Proizvesti 150 modela C_Two bit će veliki izazov za pogon u Svetoj Nedelji. Kako bi jamčio kvalitetu i sigurnost, Rimac će, poručuju s Autobloga, osobno testirati svaki automobil prije isporuke. Zvuči kao jako dosadan posao, našalili su se u Autoblogu.

Izvor: Jutarnji.hr