Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Tragedija obitelji Korman! ‘Goli i bosi smo istrčali iz kuće. U samo pola sata sve je nestalo’

U ponovnu izgradnju njihove kuće možete se uključiti i vi, donacijama na broj računa obitelji Korman.

Požar u Novoj Ljeskovici nedaleko Požege, koji je izbio tijekom noći, progutao je kuću sedmeročlane obitelji. Obitelj koja sada živi kod bake govori kako su ostali su bez svega što su godinama gradili, a puka je sreća što su spasili žive glave.

“U gaćama sam izletio iz kuće. Ništa nisam uspio spasiti. To je bilo sve od drveta. Dim i nema ništa. Pokupio sam djecu i izašli smo iz kuće. U pola sata sve je nestalo”, kazao je Velibor koji je u jednoj noći izgubio sve što je sa svoje dvije ruke gradio 15 godina.

Govori, zahvalan je samo što su njegovih petero djece i supruga za dlaku spasili žive glave.

“Bili smo ja i supruga i petero djece smo spavali u krevetu. Oko ponoći smo osjetili neki dim. Kad smo izašli napolje vidjeli smo da donji dio kuće gori. Vratili smo se nazad, sve je bilo već u dimu uzeli djecu i izašli napolje”, govori Velibor Korman iz Nove Ljeskovice.

Iako su mještani i vatrogasci došli gasiti požar, vatra s kojom su se borili cijelu noć i koja je najvjerojatnije krenula iz drvene peći, već je progutala sve što su imali.

“Kada sam došao to je bilo sve u požaru. To je sve bilo već plantalo”, kazao je Marijan Putak, vatrogasac DVD-a Ljeskovica.

Veliborova majka, koja živi odmah preko puta, prihvatila je sedmeročlanu obitelj u svoju kuću, jer Koromanovi sada nemaju gdje živjeti. I sama je još pod stresom od požara kojega je vidjela prošle noći.

“Strašno. Prije mjesec i pol dana mi je muž umro. To je bio prvi šok, Ovo je valjda još i gori šok, zbog djece. Ja sam samo čula da nešto pucka, kao petarde. Dok sam ja pogledala van vidjela sam svjetlo, a onda više nisam mogla gledati taj plamen. Snaha je doletjela kod mene, gola i bosa i u pidžami”, ispričala nam je Katica Korman.

Djeca su još uvijek u šoku. Tuguju za svojom kućom i najdražim stvarima koje su u samo nekoliko minuta nestale.

“Spavala sam jako malo. Probudio me tata. Reko je da uzmem brata i da trčim van s njim. Jako sam se bojala”, kazala je Veliborova kći Magdalena.

U kući koja je u potpunosti izgorjela živjeli su supružnici s petero djece od kojih je jedno teže bolesno. Obitelji je sve izgorjelo, a ostalo im je samo ono što su imali na sebi. Velibor i njegova supruga su nezaposleni, a sada su ostali i bez krova nad glavom. Nekoć predivan dom imao je sve, čak i prilagođenu sobu za bolesnog sinčića. Neutješan Velibor nam govori: “Ne znam što ću”.

No ono što zna je da će njihov obiteljski dom još jednom morati graditi iz početka.

U ponovnu izgradnju njihove kuće možete se uključiti i vi, donacijama na broj računa obitelji Korman.

BROJ RAČUNA:

VELIBOR KORMAN

HR9724020063203698956

ERSTE TEKUĆI RAČUN

Izvor: 24sata.hr