Prema prognozi Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ) subota će biti djelomice sunčana, uz postupno više oblaka u drugom dijelu dana. Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj oblačnije uz mjestimičnu kišu, uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar umjeren, mjestimice i jak jugozapadni, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

U nedjelju promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj povremeno će biti kiše, češće i intenzivnije u drugom dijelu dana. U ostatku unutrašnjosti kiša uglavnom poslijepodne i osobito prema večeri, dok se ponegdje na istoku zemlje do kraja dana može zadržati suho. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni i južni, u istočnoj Hrvatskoj i jugoistočni.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na Jadranu od 9 do 12, a najviša dnevna većinom od 13 do 18 °C.

Od ponedjeljka sunčanije, no i dalje uz povremeno više oblaka mjestimice može biti kiše, češće u gorju. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni, u utorak u slabljenju.

Temperatura bez značajnije promjene, u nedjelju danju najtoplije.

Izvor: Tportal