Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

U Slavoniji se planira otvoriti veliki resort Eden, prva zelena oaza takve vrste u Hrvatskoj

U skorijoj budućnosti, nakon samog otvorenja, u planu je i postavljanje bungalova s mogućnošću noćenja u različitim modelima glamping šatora.

Osječki Zoo hotel pod vodstvom direktora Siniše Mikinčića, vlasnika tvrtke Templar d.o.o., i Gorana Mikinčića, vlasnika tvrtke Macaklin d.o.o., u novom je poslovnom pothvatu godinama zapuštani i neodržavani Duhovno-rekreacijski centar Emaus na Satničkom ribnjaku u blizini Petrijevaca odlučio prenamijeniti i pretvoriti u atraktivan prostor, jedinstven u Hrvatskoj.

Kako piše Glas Slavonije, prostor Emausa je od Đakovačko-osječke nadbiskupije uzet u koncesiju te je prije nekoliko tjedana počela realizacija projekta koji bi uvelike trebao pridonijeti povećanju kvalitete ugostiteljsko-turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

– Na području bivšeg Emausa, samo 15-ak minuta od Osijeka, na glavnoj cesti Petrijevci – Valpovo, planira se otvoriti veliki resort Eden, prvi takve vrste na području Slavonije, ali i Hrvatske. Projekt je počeo adaptacijom i modernizacijom restoranskog objekta, no to će biti samo početna, prva faza gradnje. Budući će resort Eden obuhvatiti i druge, atraktivne cjeline zanimljive za svaki uzrast posjetitelja, što će biti itekako dobar razlog dolaska u ovu mirnu zelenu oazu – otkriva Siniša Mikinčić.

Dodaje da će u ovom prostoru poseban naglasak biti na održavanje vjenčanja u gala šatoru kapaciteta do 400 osoba te na raznim poligonima za potrebe održavanja team buildinga.

– Šator je idealan za mladence koji su oduvijek neskromno maštali o najvažnijem danu života. Zelenilo, jezero i mir trenutačno su top-prioriteti za mladence koji, prateći svjetske trendove, obožavaju vjenčanja na prostoru gdje se priroda sama pobrinula za ljepotu okoline – kažu začetnici ove ideje.

Potaknuti činjenicom da za zanimljive odlaske na team buildinge i druženja u prirodi mnogi prelaze stotine kilometara, poslovni se tim odlučio iskoristiti veliku zelenu površinu te ponuditi zanimljiv sadržaj: od paintballa, streličarstva, ljudskog stolnog nogometa, raznih poligona, kanuinga, adrenalinskog parka… Sav sadržaj bit će idealan za druženja, proslave rođendana, vrtićke i školske izlete kao i sve oblike svečanosti, bilo da se radi o proslavi krštenja, pričesti ili krizme.

U skorijoj budućnosti, nakon samog otvorenja, u planu je i postavljanje bungalova s mogućnošću noćenja u različitim modelima glamping šatora.

Izvor: Glas Slavonije