Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Utrka s okusom Iločkog vina

Za nekoliko dana, u subotu 9. lipnja, u Iloku će, u organizaciji AK Sljemena i domaćina Grada Iloka, biti održan prvi 1. Iločki međunarodni polumaraton. Riječ je o prvoj takvoj utrci u Iloku unazad puno desetljeća, a zanimljivo je da u tom gradu u istočnoj Slavoniji još uvijek nema atletskog kluba. Unatoč svemu, u subotu će se Ilokom trčati polumaraton i utrka na 10 kilometara, stazom koja će voditi kroz povijesnu jezgru grada, uz svjetski poznate vinograde i pored gordog plavog Dunava.

‘Organizacijsko i stručno iskustvo AK Sljemena, uz dinamičnost i zanimljivost trase iločkog krajolika te sve veću turističku privlačnost Iloka, sigurno je dobra kombinacija. Cilj nam je trkačima omogućiti da u svoj trkački životopis upišu još jednu od dvije dužine koje odaberu, te istovremeno upoznaju vrijednosti, posebnosti i zanimljivosti Iloka’, kazali su nam u Turističkoj zajednici Iloka, koja je suorganizator utrke.

Službene prijave traju još samo koji dan, na startnoj liniji očekuje se 200-tinjak trkača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, što je odličan interes za prvo izdanje utrke te pokazatelj ozbiljnog truda organizatora i domaćina, ali i trenda aktivnog, zdravog života uklopljenog u turistički doživljaj. Po završetku utrka nakon dodjele pehara i medalja za sudionike i one koji dođu navijati organizira se i zajedničko druženje.

‘Kako jedna utrka već ima dodatak Utrka s okusom piva, uz ovaj iločki događaj i polumaraton definitivno možemo dodati podnaslov Utrka s okusom iločkog vina’, dodali su iz Turističke zajednice.

Prijave su otvorene do 8. lipnja, a utrka je na rasporedu dan kasnije u 11 sati.

Izvor: Magazin-trcanje.com