Nakon što su nadzornici Valamar Riviere te Imperiala odobrili ulaganja od 633 odnosno 72 milijuna kuna, potvrđeno je kako će Valamar grupa u 2018. godini uložiti ukupno 705 milijuna kuna.

Nakon više od četiri milijarde kuna do sada realiziranih investicija, Valamar Rivera nastavlja sa značajnim ulaganjima u sklopu investicijskog ciklusa vrijednog dvije milijarde kuna do 2020. godine, objavljeno je iz kompanije.

Prvi Kinderhotel s pet zvjezdica

Podsjećaju kako je u ovoj godini Valamar ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio 1.000 novih radnih mjesta.
Za 2018. godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela s pet zvjezdica u Hrvatskoj završiti repozicioniranje Rapca u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu.

Investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja. U Dubrovniku je u fokusu repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

Otvaranje 600 novih radnih mjesta

Investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak je strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete. Podizanje kvalitete ponude zahtijeva i promjenu strukture zapošljavanja pa se planira otvaranje oko 600 novih radnih mjesta.

Valamar je ove godine zaposlio 420 djelatnika na neodređeno vrijeme. Otvorena su nova radna mjesta svih profila: menadžera u hotelskim operacijama, IT stručnjaka, djelatnika u prodaji i marketingu, kuhara, konobara, recepcionara, djelatnika u domaćinstvu.

Prosječna plaća u Valamaru za oko 20 posto je veća od prosjeka industrije i progresivno raste. S rastom zaposlenosti i prosječne plaće Valamar je potvrdio poziciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu i Hrvatskoj.

Kompanija vrijedna sedam milijardi kuna

„Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera zapošljava 6.000 djelatnika, ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade godišnje. Vrijednost kompanije je sedam milijardi kuna s prosječnim godišnjim rastom dionice od preko 30 posto. U portfelju Valamara je 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta koji dnevno mogu ugostiti 56.000 gostiju. Destinacije Poreč, Rabac, Rab, Krk i Dubrovnik u kojima posluje Valamar među vodećima su u Hrvatskoj.

Izvor: Tockanai.hr