Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vinkovčanke i Vukovarke u humanitarnoj akciji

Slavonke iz Vinkovaca i Vukovara – članice udruge Samo pozitivno i modni brend La Donna – udružile su snage i kreirale još jednu pozitivnu priču koja povezuje dva grada. Ideja je potekla od predsjednice udruge Mare Majstorović koja unatrag dvije godine provodi radionice, edukacije, forume i kampanje s ciljem da se potiče pozitivno okruženje i motiviranost ljudi.

– Nastojimo potaknuti ljude da se okrenu osobnom razvoju i grade pozitivno okruženje. Poruka je – širimo zajedno pozitivan stav, činimo dobra djela i budimo poticaj drugima – kaže Majstorović. Njezina ideja rezutirala je da se u suradnji s brendom La Donna uplatom donacije od 150 kuna, za koju se dobije majica s rukom oslikanim motivom žene i simbolikom energije i ženstvenosti, prikupi novac za edukativne projekte koje će udruga do kraja godine organizirati u obliku besplatnih kreativnih radionica za osobni rast i razvoj za žene.

– Javljaju nam se žene iz cijele Hrvatske pa i inozemstva, koje žele biti dijelom akcije – kaže Majstorović, dodajući da je broj majica limitiran, akcija traje do 19. kolovoza, kada je Međunarodni dan humanitarstva i kada će objaviti rezultate.

Udruga Samo pozitivno jedina je u Slavoniji koja je uspješno provela crowdfunding kampanju za stare i nemoćne, a u sklopu programa Znanost za mlade u Vukovaru dovela je Majstorović brojne predavače, u suradnji sa znanstvenikom svjetskog glasa Ivanom Đikićem, čak i izraelskog nobelovca Aarona Ciechanovera.

Izvor: Glas-slavonije.com