Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Vukovar dobio još jedno igralište za pse

U uređenje i opremanje igrališta gradske vlasti uložile su oko 120.000 kuna. Time je Vukovar jedini grad u županiji s dva igrališta za pse.

Prije nekoliko dana Vukovar je postao prvi grad u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se može pohvaliti činjenicom da ima dva uređena parka za pse. Nakon parka u gradskoj četvrti Borovo naselje gradske vlasti izgradile su i uredile i park za pse kod naselja Olajnica, uz Vuku, gdje će vlasnici svoje kućne ljubimce moći dovesti kako bi se istrčali na svježem zraku.

– Lokacija je odlična jer u gusto naseljenom stambenom naselju Olajnica mnogi Vukovarci imaju pse kao kućne ljubimce. Siguran sam da će građani sa zadovoljstvom koristiti ovaj sadržaj – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Riječ je o projektu vrijednom 120 tisuća kuna. Park je opremljen modernim igralima za pse, klupama za vlasnike, kantama za otpatke, zaštitnom ogradom, pristupnim stazama i svim drugim sadržajima koji psima omogućuju bezbrižno igranje pod nadzorom vlasnika.

Penava je još jednom ukazao na to da je gradska uprava nezadovoljna što je po novom zakonu teret zbrinjavanja napuštenih životinja pao na leđa jedinica lokalne samouprave. Zbog toga se dopisom obratio i Saboru RH.

–Nitko od nas nema ništa protiv kućnih ljubimaca, ali u toj problematici nema mjesta neodgovornom ponašanju. Ispostavilo se kako su novim zakonom mnogi nezadovoljni, ali prilikom njegova usvajanja to nitko nije artikulirao u Saboru. Rješavanju treba pristupiti oprezno, a najteže je stanje u krajevima iz kojih ljudi odlaze i novca je u lokalnim proračunima sve manje – rekao je gradonačelnik Penava govoreći o ovom problemu.

Izvor: Lokalni.hr; Foto: Ilustracija