Taj rezultat donio mu je službeno i 36 mjesto u Europi i 100 na svijetu. Brojeve vidi kao slike i tako ih slaže. Tako ga broj 10 asocira na Del Piera Kada je riječ o matematici, jedan je od nezaobilaznih pojmova i broj Pi koji se vrlo često upotrebljava. Svi oni koji su išli u školu, kao i većina današnjih školaraca, znaju da je riječ o broju koji se najčešće upotrebljava u matematici i fizici i čija numerička vrijednost iznosi 3,14.

U isto vrijeme Vukovarac Dejan Gemeri, diplomirani prvostupnik fizike, zna napamet 1570 decimala broja Pi, po čemu je i najbolji u Hrvatskoj. Taj rezultat donio mu je službeno i 36 mjesto u Europi i 100 na svijetu. Govoreći o svojoj sposobnosti, kaže kako je odmalena primijetio svoj dar da pamti brojeve, što je tijekom godina samo razvijao.

To mu je i pomagalo i tijekom školovanja kada je trebalo pamtiti razne brojeve.

– Planiram i dalje povećavati taj broj, a nekakav cilj mi je doći otprilike 2000 decimala broja Pi koje znam napamet. Moram se natjerati malo vježbati i mislim da to neće biti problem – kaže Gemeri.

Govoreći o svojoj sposobnosti objašnjava kako on brojeve vidi kao slike i tako ih slaže. Naime, on nekoliko brojeva vidi kao jednu sliku koja ga po nečemu asocira na taj skup brojeva i tako ih pamti. Tako ga broj 10 asocira na talijanskog nogometaša Del Piera, broj 323 na tigra… Svakodnevno trenira i na način dok hoda ulicama pamti brojeve registracija automobila i onda ih poslije ponavlja. – Nije to baš jednostavno i kada vježbam prilično se iscrpim, ali dobro je za mozak. Uglavnom, ono što želim zapamtiti to i zapamtim tako da, primjerice, brojeve telefona ne pokušavam zapamtiti jer nema svrhe.

Tekstove učim kao i svi ostali pa mi se znalo dogoditi da znam datum i godinu nekog događaja iz povijesti ali ga ne mogu povezati ni s čim – rekao je Gemeri.