Istraživački rad trajat će četiri godine, a uz Spačvu d.d , na njemu će raditi i Šumarski fakultet Zagreb te FERIT Osijek.

Nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja je održana u Vinkovcima, s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta potpisan je Ugovor o realizaciji projekta pod nazivom “Istraživanje u poduzeću Spačva d.d. u svrhu razvoja inovativnih masivnih vrata od slavonske hrastovine”. Projekt je realiziran temeljem poziva “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”.

Iz županije navode da se radi o projektu vrijednome 45,7 milijuna kuna od čega je 20,7 milijuna bespovratna potpora Europskog fonda za obnovu i razvoj. Ističe se i da će istraživački rad na projektu trajati četiri godine, a osim vinkovačke tvrtke Spačva d.d., koja je nositelj projekta, sudjelovat će i dva partnera i to Šumarski fakultet Zagreb i Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.

Iz Spačve kažu kako se vesele radu na ovom projektu te da su ponosni jer su njegovim potpisivanjem još jednom ukazali na pozitivnost svoga poslovanja i politike nastojanja da razvojem tehnologija i procesa proizvodnje doprinesu kvaliteti proizvoda i boljitku tvrtke.

Inače, Spačva je postala prepoznatljiva u Hrvatskoj i inozemstvu po nizu svojih proizvoda od drva, ali i ulaganjima u modernizaciju i opremanje tvrtke koja je nositelj ove grane gospodarstva na istoku Hrvatske.

Izvor: Lokalni.hr