fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

19. Pametna špica, s temom “Gdje ćete biti 2025. godine?”

Devetnaesta po redu Pametna špica, uz predstavljanje mladih poduzetničkih projekata, dovest će i neke, već uspješne primjere poslovne prakse. Na Veleučilištu Vern (Importanne galeria, Trg Drage Iblera, 2. kat., velika dvorana) će tako u subotu, 12. studenoga, gostovati Karlo Matić, nositelj franšize TEDx Zagreb, Mara Majstorović, voditeljica projekta #samopozitivno, a uvodno predavanje održat će predsjednik HDM Pametna špica, dr.sc. Saša Petar, profesor visoke škole u trajnom zvanju i autor 26 poslovnih knjiga.

Gost 19. Pametne špice bit će i Mate Mijić, voditelj ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić, a svoje projekte predstavit će Iva Goluža (Qushin – jastuci za kućne ljubimce), Irena Jurjević („Sjedi pa jedi” – svjesno do vitkosti), Miško Macolić Tomičić (Essence of Croatia – skrivena mjesta Hrvatske), Mara Majstorović (#samopozitivno – platforma za promociju pozitive), te Matija Pinko (society content management).

Hrvatsko društvo mladih Pametna špica osnovano je s ciljem okupljanja studenata, kao i mladih stručnjaka, poduzetnika i poslovnih ljudi koji žele, uz edukativno druženje, predstaviti sebe i svoje ideje te potaknuti i podržati mlade ljude u Hrvatskoj da otvorenom komunikacijom, pozitivnom ambicijom i zajedničkim nastupom ponude i pokažu svoja znanja na tržištu.

Misija društva je poticati mlade na izvannastavno i cjeloživotno obrazovanje, usavršavanje i (samo)zapošljavanje, te razvijati kulturu suradnje u Hrvatskoj i regiji. Kroz aktivnosti mladih i stručnih timova, Pametna špica okuplja mlade koji organiziraju i vode događaje, projekte i edukaciju svojih članova, kao i svih drugih koji žele znati više. Sve te aktivnosti imaju zajednički cilj stvaranja osobnih društvenih mreža, profesionalnog usavršavanja, zapšljavanja kroz projekte te povezivanja sa sličnim udrugama u Europskoj uniji. Otvaranjem globalnog tržišta rada za mlade u Hrvatskoj, pored uvijek nestabilnih uvjeta na lokalnom tržištu rada, stvara se sve veća potrebu za dodatnim i novim znanjima, koja se ne mogu steći na pojedinim fakultetima i visokim školama.

Voditelj projekta, prof.dr.sc. Saša Petar, potakao je aktivnosti Društva u svibnju 2012. godine, okupivši na vannastavnim predavanjima u protekle tri godine više od 900 studenata sa svih zagrebačkih fakulteta (ekonomski, pravni, strojarski, medicinski, itd.) te visokih škola (VERN, Libertas, ZŠEM, Zrinski, itd.) u Zagrebu, Puli i Dugoj Resi.

Teme koje zanimaju mlade (start up, motivacija i samomotivacija, multikulturalnost, pregovaranje na razgovoru za posao, poslovni trendovi, kultura suradnje, itd.) privukle su brojne sudionike. U tom razdoblju održano je 18 Pametnih špica (edukativnih vannastavnih radionica i panela), u prostorima visokih škola i veleučilišta Visoka tehničko-poslovna škola Politehnika Pula, Visoka škola za turistički menadžment Utilus i Veleučilište VERN.

19. Pametna špica, s temom “Gdje ćete biti 2025. godine?” održat će se 12.11.2016. u Zagrebu , Veleučilište VERN (Iblerov trg) Importanne galleria 2 kat, s početkom u 11 sati.

 

4

1

3