fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

28 nezaobilaznih postaja Adventa u Zagrebu koja morate posjetiti

Portal European Best Destinations i ove godine stavio ga je u konkurenciju za najbolji božićni sajam, a glasa se od 2. do 12. prosinca.

Braneći titulu najboljeg u Europi, TZ Zagreba u sklopu Adventa u Zagrebu ove godine od 26. studenog božićni ugođaj donosi na deset novih lokacija u gradu. Portal European Best Destinations i ove godine stavio ga je u konkurenciju za najbolji božićni sajam, a glasa se od 2. do 12. prosinca, piše Večernji list. Donosimo detaljni vodič.

Advent u tunelu

U tunelu Grič božićnu bajku dočarat će 3D instalacijama na stropu, biranom glazbom i videoprojekcijama koje će stvoriti pravu blagdansku atmosferu.

Dvorišta – adventsko izdanje

Popularna ljetna manifestacija dobila je svoje zimsko izdanje. Od 3. do 23. prosinca otvorit će se dvorišta palače Amadeo u Demetrovoj 1, palače Balbi u Demetrovoj 11, Muzeja grada Zagreba u Opatičkoj 20 te Hrvatskog instituta za povijest u Opatičkoj 10. Tamo će posjetitelje zabaviti koncertima, no i gastroprogramom.

Na Vranicanijevoj livadi

Na poljani pokraj kule Lotrščak na Gornjem gradu prostor će biti uređen u stilu “Šume Striborove” Ivane Brlić-Mažuranić, a takva će biti i ugostiteljska i suvenirska ponuda. No bit će tu i slikarskih radionica i čitanja bajki poznate književnice.

Advent na Štrosu

Na Strossmayerovu šetalištu osvanut će tri kupole od 30-ak kvadrata, a sve će biti prigodno ukrašeno, dok će program upotpuniti koncertima.

Modni advent Oktogon

Od 10. do 31. prosinca cijeli će prostor Oktogona biti uređen u stilu modne ulice. Svoje kreacije predstavit će 12 hrvatskih dizajnera, a svaki dan planiraju i jazz-program. Svake srijede u Oktogonu kuhat će Mate Janković i hrvatski dizajneri, četvrtkom će se kratkim revijama predstaviti dizajneri, a nedjeljama na Business caféu hrvatski poduzetnici.

Novi advent – Novi Zagreb

Na platou MSU od 1. do 31. prosinca smjestit će 15-ak kućica s gastroponudom najpoznatijih zagrebačkih restorana, a planiraju i zabavni program, poput bendova koji će nastupati za vikend, ali i radionice za djecu. Na platou će držati i žive borove u teglama, koje će prodavati, ali postojat će i mogućnost unajmljivanja.

Kod Rudolfa – Advent za djecu

Strossmayerov trg bit će posvećena samo djeci. Ondje će se nuditi razne delicije za mališane, a djeca će se moći igrati, crtati i uživati u radionicama. Puštat će se prigodni crtani filmovi i filmovi za djecu i mlade poput Vlaka u snijegu. Održavat će se i kazališne predstave, a nastupat će i DJ-i. Ondje će biti i malo sanjakalište.

Ledena bajka Djeda Mraza

Prostor u sklopu Zagrebačkog velesajma sastoji se od čarobnog dvorca Djeda Mraza, više od 30 eskimskih iglua, vanjske pozornice za održavanje priredbi i koncerata te velikog klizališta. U čarobnom dvorcu Djeda Mraza održavat će se čarobne ture, slušat će se božićne bajke koje će im čitati glumci, zamatat će se i uređivati darovi zajedno s vilenjacima te upoznati pravoga Djeda Mraza.

Cijeli popis pročitajte ovdje.

Izvor: Poslovni.hr