fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

2Cellos: “Novi album snimili smo u hotelskoj sobi u Las Vegasu”

Dva Hrvata koja su uz malu pomoć Youtubea i Michaela Jacksona učinila čelo planetarno “cool” instumentom, u siječnju ove godine proslavili su četiri godine na svjetskoj glazbenoj sceni. Fenomen 2Cellos, koji čine Luka Šulić i Stjepan Hauser rodio se s videomobrade Jacksonove stvari “Smooth Criminal”, i otad njihov uspon ne prestaje. Prije dva dana nastupili su u jednom od najgledanijih i najstarijih američkih TV emisija, Today Showu gdje su izveli stvar “Thunderstruck”, novi hit koji ima više od 33 milijuna pogleda na Youtubeu.

Ovaj je nastup u New Yorku bio samo jedan od promotivnih nastupa kojima Luka Šulić i Stjepan Hauser promoviraju svoj treći, netom objavljeni studijski album “Celloverse”, a ovaj će ga vikend predstaviti i u Zagrebu.

Ekskluzivno iz New Yorka u sitne noćne sate ispričali su nam malo o svom novom albumu, gdje su ga i kako snimali, što ih je inspiriralo, a otkrili su nam i tajnu svog uspjeha.

– Treći album “Celloverse” je napokon vani i jako smo ponosni na njega. Ovo je naš najbolji album do sada, aranžmani su zanimljiviji, produkcija je bolja nego na prethodnim albumima, sami smo ga producirali i radili smo ga temeljito i polako.

Zanimljiva je činjenica da smo većinu materijala snimili u hotelskoj sobi u Vegasu (dok smo nastupali s Eltonom Johnom) – kažu.

Popularnost i uspjeh kakav danas uživaju sanjali su godinama i sada su sretni što su ga vizualizirali. – Mi zapravo ni ne vidimo razliku između sna i realnosti i upravo zato nam se sve ovo događa. I ako živiš u tom svom snu, onda se sama čuda događaju, poput onoga u Japanu.

Službeno smo dobili svoj dan u Japanu. Od sada je tamo 20. siječnja 2CELLOS dan u kalendaru. Pa što reći na to? Fenomenalno! – priča Stjepan.

Puno energije, ali ne i novca, ovaj dvojac ulaže u videomaterijale. Tako su svoj prvi video za “Smooth Criminal”, snimili za tek 5 tisuća kuna, a rezultat koji je on postigao je nemjerljiv. Kako otkrivaju, za svoje videospotove nemaju veliki budžet, no svejedno njima postižu čudesan efekt i feedback s publikom. Zbog toga svaka njihova stvar na novom albumu, a ima ih 13, ima adekvatni videospot.

– Sviramo s jako puno žara, strasti i energije i među nama je jako puno dinamičnosti i rivalstva, što je jako zanimljivo ljudima za gledati, tako da je taj vizualni dio našeg sviranja jako bitan – priča Stjepan.

Osim toga, 2Cellos uskoro kreću i na najveću dosadašnju turneju, onu američku, tijekom koje će gostovati u čak 42 grada.

– Turneja je već gotovo rasprodana i vjerujem da će biti najuspješnija dosad. Bit će veoma naporno, jer sviramo 42 koncerata u 40 dana. Ne bih se čudio da padnemo u komu na kraju turneje – priča Luka. Nije tajna ni da iznimno popularni dvojac ima mnoštvo ženskih fanova, koje čak imaju i svoje ime – Cellogirls.

Njihova brojka, kažu, iz dana u dan raste. Tome će zasigurno pogodovati i činjenica da su zgodni čelisti, kako otkrivaju, slobodni. – Ovo je prvi put da smo oboje slobodni u isto vrijeme, i spremni smo za raspašoj – poručuju mlade zvijezde. Premda su iskustva s fanovima uglavnom pozitivna, imali su posla, kako kažu, i sa psihopatima i stalkerima, kada je čak i policija trebala reagirati.

Izvor: jutarnji.hr