fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

8000 izvođača na 51. Vinkovačkim jesenima

Pod geslom “Večer oproštajna” i pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, od 9. do 18. rujna održat će se 51. Vinkovačke jeseni, manifestacija na kojoj će sudjelovati oko osam tisuća izvođača i očekuje se da će priredbe u deset dana pratiti oko 150 000 posjetitelja.

– Ovogodišnja svečanost otvaranja održava se pod sloganom ‘Večer oproštajna’, dakle momačka večer, a scenaristica Ana Cvenić. Naš Slavonski sokak prepun je izlagača pa nismo mogli prihvatiti sve koji su željeli unajmiti prostor, a i za Jesenski sajam gospodarstva i obrtništva vlada veliko zanimanje. Ovogodišnji Sajam ojačan je Poslovnim uzletom, panelom koji smo organizirali s partnerom Stiryjom i Poslovnim dnevnikom. Sajam će imati međunarodni karakter i već se pokazao značajnim u gospodarskom osnaživanju županije i grada. U dva dana nastupaju mali folkloraši Dječjim vinkovačkim jesenima. Novost su Mali divani, koji će se održati u Glavnom šatoru nakon svečanosti otvorenja. Novost je Užina naših starih posljednjeg dana Folklornih večeri, no osim folklora, ima i priredbi i koncerata za mlade u sklopu Urbanih jeseni – istaknuo je Mladen Karlić, gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora 51. Jeseni.

Stjepan Đurković, tajnik Organizacijskog odbora istaknuo je kako nastupe KUD-ova na Folklornim večerima prati stručno povjerenstvo koje će ocijeniti koje će grupe predstavljati županiju na državnim i međudržavnim smotrama folklora, a u svečanom mimohodu prodefilirat će više od 70 KUD-ova, osam tisuća izvođača, 50 konjanika i svatovskih zaprega.

– Prodana su sva mjesta izlagačima i sljedeće godine moramo razmišljati o novim prostorima gdje možemo omogućiti izlagačima da izlažu jer ove godine nismo mogli prihvatiti sve koji su se prijavili. Puno je veće zanimanje i posjetitelja i medija, pa već imamo 50 akreditiranih novinara. Jeseni bilježe najveće zanimanje izlagača do sada, što je pokazatelj koliko su primamljive i u gospodarskom smislu. Koncerti i priredbe su besplatni, osim za Elektronski party – istaknula je Mirjam Jukić, direktorica tvrtke Promo Cibalae.
M.Kokaj

Izvor: www.glas-slavonije.hr | Foto: www.nacional.hr