fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

AUSTRIAN AIRLINES OPET LETI NA JADRAN: Obnavljaju se linije prema Splitu i Dubrovniku

Austrijski nacionalni avioprijevoznik Austrian Airlines uskoro obnavlja promet na redovnim zrakoplovnim linijama iz Beča prema Dubrovniku i Splitu. Iako je kompanija planirala redovne linije prema ove dvije destinacije već od početka travnja, to se zbog putničkih restrikcija, niskog bookinga i epidemiološke situacije nije dogodilo sukladno prvotnim planovima.

Prema pisanju portala Croatianaviation.com, kompanija je krajem ožujka obnovila promet na liniji iz Beča za Zagreb, a sada će obnoviti promet i prema dvije destinacije na obali. Linija Beč – Split – Beč u prometu će biti od petka 30. travnja, s tri tjedna leta svake srijede, petka i nedjelje. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa E190, no kompanija će u slučaju veće potražnje povećati kapacitet zamjenom zrakoplova na flotu iz A320 obitelji. Austrian u špici ljetne sezone planira prometovati svakodnevno između Beča i Splita.

Svega par dana kasnije u prometu će ponovno biti i linija Beč – Dubrovnik – Beč. Najavljena su dva leta tjedno, od 02. svibnja, svakog petka i nedjelje, a od 12. svibnja trebalo bi doći do povećanja broja tjednih operacija. Kompanije Lufthansa i Iberia su već obnovile promet prema Dubrovniku,  uskoro će to učiniti i španjolski Vueling, a s početkom svibnja u dubrovačku će zračnu luku ponovno slijetati zrakoplovi poljskog LOT-a.