fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

BALE IMAJU IDEJU ŠTO PONUDITI TURISTIMA: Zabava ne mora nužno biti buka i kič!

Moraju li kič, kaos, buka i svjetlosna onečišćenja doista biti zaštitni znak hrvatskog turizma ili je ipak moguće pronaći prihvatljiviji koncept turizma koji će posjetiteljima pružiti zabavu i ostaviti dobre dojmove i ugodna sjećanja na posjet Hrvatskoj, upitali su se u malom istarskom mjestu Bale.

I odlučili su predstaviti novi, sadržajniji i kvalitetniji koncept doživljajnog turizma na događanju nazvanom Art simpozij, koji od svibnja pa sve do kraja listopada možerte posjetiti u Balama.

Art Simpozij 2021 u suradnji s lokalnom zajednicom prikazuje kako se s nekoliko profesionalaca, uz relativno mali budžet skoro svako mjesto ili grad mogu pretvoriti u kulisu i odvesti nas u neko drugo vrijeme koje nam je zanimljivo i koje želimo dočarati u turističkoj ponudi.

Iz Bala upozoravaju da samoproglašeni stručnjaci u turističkoj sezoni promoviraju turističke vrijednosti i estetske kriterije uređenja prostora upitne vrijednosti, većinom nudeći kaos, buku te svjetlosno i svako drugo onečišćenje uz opravdanje da turisti to “traže”?

Kreatori Art simpozija žele ponuditi nešto novo i pozivaju zainteresirane goste da im se pridruže na simpoziju u prostoru konobe Kamene priče od 12. do 15. svibnja svakoga dana od 17 do 21 sati, te da pritom aktivno i konstruktuivno sudjeluju u javnoj raspravi, da ukažu na dobre i loše primjere organiziranja turističkih događanja i da iznesu svoje prijedloge i inicijative.

A pružanju novog, kvalitetnijeg dojma o hrvatskom turizmu i sami će aktivno pridonijeti organizacijom koncerata, ludih izložbi, performansa, kazališnih predstava i brojnih drugih događanja koja su započela već u travnju i trajat će sve do 31. listopada.

Više o samom događaju možete naći OVDJE.

A na Facebook stranici možete vidjeti raspored svih događanja, ali i iznijeti svoje  prijedloge i sugestije.

Izvor: Morski.hr