fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

BAT širi poslovanje u Hrvatskoj: Ulažu 200 milijuna kuna u proizvodnju u Kanfanaru, najavljuju nove proizvode

Pogon će dobiti nove linije za proizvodnju NEO brenda za glo Hyper uređaje, novu kategoriju grijanog duhanskog proizvoda.

BAT, najveći strani investitor u Hrvatskoj, povećava ulaganja i proizvodnju u svom pogonu u Kanfanaru i otvara HUB u Rijeci.

U Kanfanaru naime počinje proizvodnja nove kategorije grijanih duhanskih proizvoda, u što će investirati 200 milijuna kuna. Pogon će dobiti nove linije za proizvodnju NEO brenda za glo Hyper uređaje, novu kategoriju grijanog duhanskog proizvoda.

Dodatno će širiti svoje poslovanje u Hrvatskoj otvaranjem novog HUB-a u Rijeci koji će predstavljati BAT-ov logistički centar za nove kategorije proizvoda za Europu. Grijani duhanski proizvodi i e-cigarete iz Rijeke će se distribuirati prema svim europskim tržištima zahvaljujući investiciji koja je vrijedna više od deset milijuna kuna.

” Uvođenjem proizvodnih linija za nove kategorije proizvoda, Hrvatska dodatno jača svoj položaj na globalnoj karti proizvodnih lokacija duhanske industrije. U isto vrijeme, nastavljamo širiti svoju ponudu za potrošače u Hrvatskoj nedavnim lansiranjem našeg novog Glo Hypera. Povećanje kapaciteta u Kanfanaru pomoći će BAT-u da zadovolji rastuću potražnju za svojim grijanim duhanskim proizvodima (THP) u regiji Europe i sjeverne Afrike. Zahvaljujemo hrvatskoj Vladi na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem na naporima u stvaranju investicijskog okruženja koje je poticajno za daljnja ulaganja. U svim zemljama u kojima BAT posluje, značajno podižemo standarde održivog poslovanja kroz našu korporativnu strategiju izgradnje boljeg sutra (Building a Better Tomorrow™). Svojim poslovanjem želimo izgraditi održivu kompaniju budućnosti kako bismo potrošačima, društvu i investitorima donijeli bolje sutra”, rekao je direktor BAT Adria, Zvonko Kolobara.

Oxford Economics institut nedavno je objavio istraživanje koje je pokazalo koliko su snažne investicije, rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja BAT-a u Hrvatskoj. BAT-ova tvornica u Kanfanaru je 2019. proizvela 18,8 milijardi ekvivalenta cigareta, što je 125 posto više nego 2015. Gotovo 87 posto ukupne proizvodnje, vrijedne 1,2 milijarde kuna, izvezeno je u druge zemlje članice EU-a, što je 214 posto više nego 2015.

U pet godina BAT je povećao broj zaposlenih u svom sustavu u Hrvatskoj za gotovo 800, ili 48 posto, pa je 2019. više od 2400 radnih mjesta u cijeloj zemlji bilo povezano s kompanijom, prema podacima iz istraživanja Oxford Economicsa. BAT je nastavio s novim zapošljavanjima u 2020., a nastavit će i ove godine.

Izvor: Poslovni.hr