fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Booking.com objavio top pet najbrže rastućih destinacija u Hrvatskoj

Nacionalnosti koje su najviše posjećivale Hrvatsku ovog ljeta su Talijani, Nijemci i Austrijanci

Nakon uspješne ljetne sezone 2016. u Hrvatskoj, podaci Booking.com-a svrstali su Novalju, Crikvenicu, Trogir, Šibenik i Rijeku u pet najbrže rastućih destinacija. S druge strane, tri grada u Hrvatskoj s najviše rezervacija međunarodnih putnika ovog ljeta bili su Split, Dubrovnik i Zagreb. Prosječan boravak gostiju u Hrvatskoj ovog ljeta bio je četiri noći, a među milijunima preporuka koje su ostavili putnici Booking.com-a najviše ih se odnosi na stari grad, plaže, hranu, opuštanje i prirodu. Saznanja su  također otkrila i najpopularnije vrste smještaja rezerviranog u Hrvatskoj. Među 48.046 objekata u Hrvatskoj, dostupnih na Booking.com-u, prvo mjesto zauzimaju apartmani, a zatim hoteli i gostinjske kuće. Popularnost apartmana posebno ukazuje na to da je sve više i više putnika u potrazi za lokalnim i autentičnim iskustvima koja su ponajprije dostupna u privatnim smještajnim objektima.

Osim toga, strane destinacije koje su Hrvati najviše posjećivali ovog ljeta uključivale su Beč, Budimpeštu i Sarajevo, dok su se među domaćim destinacijama vrlo popularnima pokazali Trogir, Rijeka i Zagreb.
Osim saznanja o putovanjima, Booking.com također je predstavio i pilot izdanje svog novog proizvoda Booking Experiences. Booking Experiences će putnicima omogućiti da otkriju ono najbolje što destinacija nudi, a sve putem mobilnog uređaja.

Izvor: Poslovni.hr