fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Cvjetni mirisi zavladali vlakovima bečke podzemne željeznice

Nakon lanjske distribucije dezodoransa na liniji U6, bečko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien pripremilo je pilot-projekt u kojem će četiri vlaka podzemne željeznice, po dva na linijama U1 i U6, do kraja srpnja osvježavati različitim mirisima. 

Članica gradskog poglavarstva za promet Ulli Sima želi stvoriti ugodnu atmosferu kakva je u vlakovima vladala prošle godine kada je podijeljeno 14.000 dezodoransa.

Tijekom srpnja kroz Beč će prometovati četiri vlaka s četiri različita mirisa. Vlakovi su prepoznatljivi po brendiranim cvjetnim motivima, tako da putnici mogu odlučiti žele li uopće ući u jedan takav vlak ili radije ne. Mirisi se u unutrašnjost vlaka ravnomjerno raspršuju putem rashladnih uređaja.

Četiri prepoznatljiva cvjetna mirisa

Riječ je o četiri prepoznatljiva cvjetna mirisa koji imaju različite učinke. U ljubičastom vlaku putnike očekuje miris “Relax” koji djeluje umirujuće i opuštajuće, u zelenom vlaku je osvjžavajući miris “Energize”Miris “Fresh White Tea” u narančastom vlaku također ima okrepljujući i osvježavajući učinak, dok miris “Happy Enjoy” u ružičastim vlakovima potiče pozitivno raspoloženje.

Svi su mirisi prethodno testirani na moguće alergijske reakcije, ističu u bečkom poduzeću za javni prijevoz.

Bečani će do 31. srpnja moći glasovati online o tome sviđaju li im se mirisi u vlakovima te, ako im se ideja sviđa, odabrati omiljeni miris. Dobije li ideja podršku, “Wiener Linien” će nastaviti s projektom iduće godine.

“Jako nam je bitno da se naši putnici osjećaju ugodno. To počinje izgradnjom nove infrastrukture, nabavom modernijih vozila, poboljšanjem voznog reda, a završava urednošću i čistoćom te klimatizacijom sredstava javnog prijevoza. Zbog toga smo se odlučili i na ovaj pilot-projekt s mirisnim vlakovima. Građani nakon testne faze sami mogu odlučiti žele li da se mirisi zadrže u vlakovima, te mogu glasati za miris koji im se najviše svidio.”, kazala je prilikom predstavljanja novog projekta članica gradskog poglavarstva za promet Ulli Sima.

Izvor: Jatrgovac.com; Foto: © PID_Christian Fürthner