fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Falkensteiner investirao 200 milijuna eura u hrvatski turizam

Grupacija Falkensteiner posluje u Hrvatskoj od 2000. godine i od tada je ukupno investirano 200 milijuna eura u hrvatski turizam. U naredne tri godine plan im je uložiti još oko 40 do 50 milijuna eura. Dobit koja dolazi iz Hrvatske je oko 30 posto.

Otmar Michaeler, glavni izvršni direktor Falkensteiner Grupe naglasio je da je Hrvatska važna i atraktivna zemlja za njihovu hotelsku grupu:

“Svojim gostima nudimo široku paletu opcija za odmor usred prekrasnih prirodnih krajolika i neposredno uz more: od hotela s pet zvjezdica i obiteljskih odmarališta do premium apartmana za iznajmljivanje ili kupnju do luksuznih kampova. Naši gosti mogu očekivati toplu i vrhunsku uslugu, izvrsnu kuhinju i wellness ponudu,” rekao je Michaeler.

Za svibanj ove godine, u sklopu Falkensteiner Punta Skala resorta, planira se otvaranje novog kongresnog i sportskog centra Fortis klub, u sklopu čije ponude će biti prostrana multifunkcionalna dvorana za evente površine 527 m2 i kapaciteta do 470 osoba te fitness centar koji će se prostirati na 800 m2.

U posljednje dvije godine uloženo je 3 milijuna eura u širenje sportskih objekata u Punta Skali, a najavljena je i gradnja luksuznih vila u sklopu resorta.

Sve je počelo 1957. s malim obiteljskim pansionom

Priča o uspjehu Falkensteinera počela je 1957. kada su Maria i Josef Falkensteiner otvorili mali obiteljski pansion sa sedam kreveta u mjestu Ehrenburg kod Brunecka u Južnom Tirolu. Razvijati se, a pritom ne zaboraviti svoje korijene – krilatica je tvrtke koja je postupno širila svoje polje djelovanja i na druga područja u turizmu. Osnivanjem tvrtke Michaeler & Partner kao turističke tvrtke za savjetovanje i osnivanjem centralne nabave (GES), postavljen je kamen temeljac današnjoj tvrtki.

“Izazov nije izgraditi hotel, već stvoriti dom”, kaže Erich Falkensteiner, osnivač i član društva.

Internacionalizacija na prostoru Istočne Europe uslijedila je 2001. Najprije u Hrvatskoj, zatim Češkoj i na koncu u Slovačkoj.

S daljnjim razvojem tvrtke, došlo je do stvaranja nove strukture koncerna u obliku holdinga, koji je ujedinio sva područja poslovanja.

Novi objekti u Austriji i Italiji

U hotelsku obitelj Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG koju čine 27 hotela, tri apartmanska naselja i jedan premium kamp, pridružit će se nova četiri objekta. Falkensteiner Hotel & Spa Kronplatz, adults only hotel s pet zvjezdica u Južnom Tirolu, Falkensteiner Hotel & Spa Cortina d’Ampezzo, također hotel s pet zvjezdica, luksuzni apartmani Falkensteiner Premium Apartments Jesolo i obiteljski hotel s četiri zvjezdice Falkensteiner Club Funimation Garden Calabria, otvorit će se u sljedeće dvije godine u Italiji.

Osnivanjem tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) i premještanjem središta tvrtke u Beč, postavljeni su temelji za brži razvoj u području srednje, istočne i južne Europe. Danas je u tvrtki FMTG zaposleno više od 1.400 djelatnika iz 28 zemalja.

Izvor: Tockanai.hr