fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Gelati d’Oro Premium: “Zlatni” sladoledi s Krka u kojima nema mlijeka, glutena, šećera…

Dalibor Jurina s Krka u svojoj maloj tvornici ledenih slastica sladolede proizvodi od 2004. godine i dosad je u svojoj ponudi imao sladolede raznih vrsta, od onih klasične recepture preko bezglutenskih do veganskih. Ipak želja mu je bila napraviti 100 % prirodni sladoled od visokokvalitetnih namirnica koji može jesti baš svatko. Sladoled bez mlijeka, bez šećera, bez glutena, s malim udjelom masnoća, bez umjetnih boja i aroma, bez stabilizatora i emulgatora.

Sladoledi Gelati d’Oro Premium dokaz su da je u tome i uspio. U toj njegovoj viziji podržala ga je dugogodišnja prijateljica Sabina Barbiš, nutricionistica i ambasadorica Food Revolutiona Otok Krk, majstorica za fino podešavanje okusa. Upravo ga je ona, kako govori Jurina, već duže vrijeme nagovarala da napravi sladoled sa ksilitolom (ksilitol se dobiva iz kore stabla breze i ima oko 40 posto manje kalorija od običnog šećera) jer je bolji od maltitola (škrobni sirup kukuruza ili pšenice) koji je dosad koristio. I upravo je sa Sabinom cijelu zimu “kemijao” na malom stolnom aparatu dok nisu dobili sladoled koji objedinjuje sve gore navedeno u jednom proizvodu i koji mogu s ponosom ponuditi na domaćem, ali i inozemnom tržištu.

Tako, na primjer, jedan sladoled od lješnjaka sadrži sljedeće sastojke: voda, ksilitol, lješnjak pire 8 %, eritritol, biljna vlakna, biljni proteini, cvijet soli i to je sve. A kalorije? 100 g ovog sladoleda ima svega 401 kJ / 100 kcal, dok sorbet od manga (koji je fantastičan i mogao bi postati pravi ljetni hit!) sadrži svega 270 kJ / 69 kcal.

Sladoledi Gelati d’Oro Premium trenutno su dostupni u 5 različitih okusa: mango, lješnjak, matcha čaj, šumsko voće i kakao, no kako kaže Jurina – ne zaustavljaju se na ovome, uskoro stižu i novi okusi.

Bilo da ste pobornik zdrave prehrane, ili ste na nekom posebnom režimu prehrane, ili ste jednostavno osoba koja uživa u prirodnom okusu sladoleda, potražite ove “bezgrešne” sladolede s Krka, otkrijte njihov puni okus i predivnu kremoznu notu te uživajte u sladoledu koji je novost na našem tržištu.

Osim na Krku, sladoledi Gelati d’Oro Premium mogu se kupiti na određenim prodajnim mjestima u Zagrebu. Jurina kaže kako se planira i proširenje distribucijske mreže i na ostale gradove, među kojima su Split, Dubrovnik, Rovinj i Rijeka, u kojima je već prisutan sa svojim sladoledima iz prethodnih linija.

Otok Krk, taj zlatni otok kako su ga zvali u antičko doba, a otuda i dio naziva ovog sladoleda, više nije poznat samo po svojim vinima, pršutu, siru i maslinovim uljima, već i po 100 posto prirodnom sladoledu, probrane i inovativne recepture, u kojem bez možemo uživati bez grižnje savjesti. Stižu topliji dani, a gdje se sve sladoledi mogu kupiti, pitajte ekipu iz Gelati d’Oro i kušajte ove divne sladolede s Krka, teško ćete se zaustaviti na samo jednoj čašici.

Izvor: Punkufer.hr; Foto: Gelati d’Oro