Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Grad Supetar obrtnicima za početak rada donira i paket zaštitne opreme – maske, rukavice i vizire

‘U želji da pomognemo da obrti opstanu i imaju što manja inicijalna ulaganja Grad Supetar će, kao dodatnu mjeru pomoći kozmetičarima, frizerima i sličnim obrtnicima, financirati kupljnju posebne zaštitne opremu koja im je nužna za rad. Svaki obrt dobiti će svoj paket: maske, rukavice, dezinficijense te vizire.’ – najavila je gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

Nastavak je to mjera pomoći koji se provode u  Gradu Supetru za vrijeme mjera zbog korona virusa, a koji uključuje oslobođenje od plaćanja komunalne naknade, plaćanja javnih površina, plaćanja zakupa gradskih prostora te plaćanja spomeničke rente, nadalje, prilikom novih natječaja za javne površine iznos akontacije smanjen je na 10% te raspisivanje natječaja za novčanu pomoć za plaćanje troškova najma prostora, knjigovodstvenog servisa i sl.

‘Kako bude vrijeme odmicalo i budemo svjesni novih potreba, a sukladno mogućnostima proračuna, nastavit ćemo sa novim mjerama kako bi pomogli svakom našem poduzetniku, obrtniku koji živi i radi u našem gradu.’ – najavljuje gradonačelnica Marković.

Izvor: Gradonacelnik.hr