fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Investicija od 70 milijuna kuna: Najveći infrastrukturni projekt u Vodicama

Nakon Vodica, Butković i suradnici obišli su infrastrukturna gradilišta u Šibeniku.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u četvrtak s direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem i predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem gradilišta obilaznice kod Vodica, prometnog čvora na Meterizama i uvalu Vrnažu u Šibeniku, gdje je dovršena prva faza uređenja komunalne lučice vrijedna četiri milijuna kuna.

Vodička obilaznica duga 5.100 metara i trebala bi biti otvorena do Dana grada, 3. svibnja. Cijeli projekt koštat će 70 milijuna kuna, a 85 posto sredstava osigurano je iz europskih fondova. Ostatak financiraju Hrvatske ceste.

“Ova obilaznica jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. Radovi su otvoreni u srpnju prošle godine i sve ide po dinamici jako dobro. Blizu smo završetku radova i otvaranju, koje bi trebalo biti u svibnju. Izražavam zadovoljstvo što privodimo kraju jedan vrlo važan projekt koji će Vodicama sigurno olakšati život i funkcioniranje u prometnom smislu”, rekao je Butković.

Gradnja obilaznice najveći je infrastrukturni projekt u Vodicama još od gradnje Jadranske magistrale 1963. godine.

“Obilaznicom će se odvijati kompletan tranzitni promet čime će se širi centar Vodica osloboditi prometnih gužvi i spriječiti kolaps koji se događao za ljetnih mjeseci. Nešto je duža od stare ceste, ali po njoj će se moći voziti 30 kilometara na sat brže”, rekla je gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev.

Nakon Vodica, Butković i suradnici obišli su infrastrukturna gradilišta u Šibeniku.

“Šibenik će dovršetkom projekta čvora Meterize imati suvremen i infrastrukturno opremljen ulaz u grad kakav priliči turističkom središtu. Zadovoljan sam viđenim-prva faza izgradnje komunalne lučice Vrnaža je gotova, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za drugu fazu projekta osiguralo je dodatnih sedam milijuna kuna”, istaknuo je Butković.

Rok završetka čvora Meterize je listopad ove godine.

Ministar će u nastavku dana obići aktualne infrastrukturne projekte u Kninu.

Izvor: Poslovni.hr