fbpx
Back
Image Alt

SAMOPOZITIVNO.COM

Investicija je vrijedna 5,85 milijuna kuna – otvoren Odjel hitne medicine u Brodu

Odjel hitne medicine jedinstveno je ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je otvorio Odjel hitne medicine u Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića u Slavonskom Brodu. Investicija je vrijedna 5,85 milijuna kuna, pri čemu je uređenje prostora stajalo 3 milijuna, a nabavka suvremene opreme koja se sastoji od respiratora, UZV i RTG uređaja, operacijskih stolova i kreveta preostalih 2,85 milijuna kuna.

Ovo je osmi odjel uređen u sklopu projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, kojeg provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke.

Na pitanje što očekuje od uvođenja radne obveze liječnicima, Ostojić je odgovorio: – Očekujem da bolnice napokon počnu funkcionirati. Imamo desetak bolnica koje su bile usko grlo i u kojima je bilo ugroženo pružanje zdravstvene zaštite. Tomu mora doći kraj. Mi smo tu ipak svi isključivo radi naših pacijenata – rekao je Ostojić. Odjel hitne medicine jedinstveno je ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva. Sastoji se od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. U tijeku je nabava opreme za odjele hitne medicine u još osam bolnica. Do kraja godine Hrvatska će imati 21 takav odjel, u svakoj županiji po jedan.

Izvor: Večernji list